Google+

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

νέα Αρτάκη

νεα αρτακη by artaki.
νεα αρτακη, a photo by artaki. on Flickr.
Νέα Αρτάκη 
● ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα Artaki stoudios 6973078138
Από την εποχή του ξεριζωμού το 1922 μέχρι σήμερα έχουν περάσει πολλά χρόνια. Σ’ αυτά τα χρόνια το μικρό ψαράδικο χωριό εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη πόλη. Δεν έχει χάσει όμως την ταυτότητά της και συνεχίζει να προσελκύει όλους τους νοσταλγούς του παλιού καιρού. Χτισμένη στο κεντρικό τμήμα του Νομού Ευβοίας και στην <<αγκαλιά>> του βόρειου Ευβοϊκού κόλπου , η Νέα Αρτάκη απέχει οκτώ χιλιόμετρα από την Χαλκίδα , την πρωτεύουσα του Νομού.
Το εμπορικό πνεύμα δημιουργίας και ανάπτυξης των παλιών Αρτακηνών δεν έσβησε με την πάροδο των χρόνων .Αντιθέτως οι Νεοαρτακηνοί δημιούργησαν ανθηρές επιχειρήσεις και μπόρεσαν να προβάλλουν το όνομα της Νέας Αρτάκης έξω από τα στενά διοικητικά όρια του νομού.
Περιοχή ιδανική για ήμερες αποδράσεις , αλλά και για <<ζωηρές>> νεανικές εξορμήσεις , η Νέα Αρτάκη αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα.
Στα καταγάλανα νερά του Βόρειου Ευβοϊκού και στις παραλίες της περιοχής , οι στιγμές του μπάνιου περνούν ευχάριστα. Και αν είστε λάτρης των θαλάσσιων σπορ , ο Βόρειος Ευβοϊκός θα σας ‘φιλοξενήσει’ καθώς θα ζήσετε έντονες στιγμές γεμάτες φράση στον κόλπο που προσφέρεται για τόσο έντονες συγκινήσεις .
Άριστα συνδεδεμένοι με την παράδοση και στην πατρίδα τους οι Αρτακηνοί κάθε καλοκαίρι διοργανώνουν σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων , που διαπνέονται από αγάπη για τις ρίζες τους , τη νοσταλγία του χθες αλλά και την ελπίδα του αύριο. Με θεατρικές παραστάσεις , μουσικές συναυλίες , φεστιβάλ παραδοσιακών χορών , φεστιβάλ χορωδιών , ανθοκομική έκθεση , βραδιά φεγγαριού και άλλες πολλές εκδηλώσεις , η ΔΕΠΑΝΑ δημιουργεί ένα μεγάλο πολιτιστικό προσκλητήριο , ένα προσκλητήριο αφύπνισης και ενεργοποίησης όλων των πολιτών με στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου.
Στη Νέα Αρτάκη τα ταβερνάκια και τα ουζερί είναι απλωμένα κατά μήκος της παραλίας με φόντο το λιμάνι και τα ψαροκάικα του. Σ’ αυτά ο επισκέπτης θα συναντήσει ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους , να γευθεί μικρασιάτικα φαγητά και γλυκά, που οι συνταγές τους σώζονται από γενιά σε γενιά. Θα προβληματιστεί με το τι να πρώτο διαλέξει από τις πλούσιες ποικιλίες θαλασσινών μεζέδων και θ’ απολαύσει το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στο Βόρειο Ευβοϊκό. Θα περπατήσει δίπλα στη θάλασσα και θα πιάσει αναπόφευκτα κουβέντα με τους ψαράδες. Θα προσκυνήσει στην εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης, στο Μητροπολιτικό Ναό των Αποστόλων και στο εκκλησάκι του Αγίου Νικόλαου. Θα αναζητήσει αναμνήσεις του χθες στο σήμερα……

 Περισσότερες  πληροφορίες,  βίντεο, φωτογραφίες,  στα  Links

artaki studios  Φωτογραφίες   http://www.flickr.com/photos/artaki/ 
artaki studios  Φωτογραφίες   https://plus.google.com/102462864393631720906/p
artaki studios  Φωτογραφίες   http://www.panoramio.com/user/1554711
artaki studios  βίντεο              http://www.youtube.com/asprogia            
● artaki studios  βίντεο              http://www.dailymotion.com/psomas 
● artaki studios  βίντεο              http://vimeo.com/user5069607
● artaki studios  blog                 http://artaki-artaki.BlogSpot.com/
● artaki studios facebook          http://goo.gl/ypl5o
● artaki studios on twitter         https://twitter.com/#!/domatia_xalkida                                            
● artaki studios  e mail                artakipsomas@yahoo.gr
● artaki studios  Skype name         is kanadas
 Περισσότερες  πληροφορίες  Πρωινές ώρες  6973498274.  Απογευματινές ώρες  2221042983  // 6973078138  
●  Πώς θα φτάσετε
Οδικές συγκοινωνίες: Με λεωφορεία του ΚΤΕΛ από την Αθήνα για τις περιοχές: Χαλκίδα (81 χλμ, 1 ώρα  
Σιδηροδρομικές συγκοινωνίες: από Αθήνα για Χαλκίδα
● Επίσης με λεωφορεία του ΚΤΕΛ και από Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση σχολίου