Google+

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Το μυστήριο της καταγωγής των Αλβανών

Το μυστήριο της καταγωγής των Αλβανών
Τετάρτη, 18 Αύγουστος 2010 21:29 Ιστορια - Μετα-Ιστορια
E-mail Εκτύπωση
Share/Save/Bookmark
67 Comments

cellarius-iberia2Πολλοί ακαδημαϊκοί και ιστορικοί, μάλιστα και αρκετοί διάσημοι, αναλύοντας το ζήτημα της πληθυσμιακής σύνθεσης των σημερινών Αλβανών, τους συνδέουν άμεσα με τους αρχαίους Ιλλυριούς. Αντιθέτως κατά καιρούς η Ελληνική φυλή έχει μπει στο "μικρόσκοπιο" της ιστορίας και δεν είναι και λίγοι αυτοί που αμφισβητούν έντονα την Ελληνικότητα των σημερινών Ελλήνων. Εκτός από την ουσία όλων αυτών των θεωριών που είναι ιστορικά ατεκμηρίωτες, είναι απορίας άξιον πως εφόσον αυτό μπορεί να ισχύει για το Ελληνικό έθνος, ωστόσο δεν μπορεί να ισχύει για τους επιδρομείς μας οι οποίοι κατόπιν και μας νόθευσαν.

Ανεξερεύνητη παραμένει η προέλευση των σημερινών Αλβανών, η σημερινή ονομασία τους -διεθνής και ντόπια- καθώς και η γλώσσα τους. Παρά την εντύπωση που επικρατεί ότι αυτοί οι πληθυσμοί υπήρξαν απόγονοι των αρχαίων Ιλλυρικών φύλων που ωστόσο κατά καιρούς επηρεάσθηκαν από Έλληνες και Ρωμαίους, υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις πως οι σημερινοί Αλβανοί, η πλειοψηφία τους τουλάχιστον, προέρχονται όπως και οι Βούλγαροι, από περιοχές της Ασίας. Αυτή η υπόθεση ενισχύεται από το γεγονός της γλωσσικής ασυνέχειας αλλά και από την ποικιλομορφία της πληθυσμιακής σύνθεσης αυτών που σήμερα ονομάζονται Αλβανοί. .

Αρκετοί συγχέουν την Αλβανία των Βαλκανίων με το Άλβανον κοντά στη Ρώμη. Άλλοι πάλι, θέλοντας να αιτιολογήσουν την διεθνή ονομασία της γειτονικής μας Αλβανίας, φέρνουν ως παράδειγμα την πόλη Ελμπασάν που ονομάζεται έτσι και από τους ίδιους τους Αλβανούς, χωρίς ωστόσο αυτοί οι ισχυρισμοί να έχουν μεταξύ τους καμία σχέση. Άλλωστε, οι ίδιοι οι Αλβανοί την χώρα τους δεν την αποκαλούν Αλβανία ,αλλά Shqiperia, όνομασία η οποία φαίνεται να προέρχεται από τον αετό, λέξη που ωστόσο είναι μοναδική μεταξύ όλων των άλλων ευρωπαϊκών γλωσσών και όχι μόνον (Αλβανικά: shqiponjë, Ελληνικά: αετός, Αγγλικά: eagle, Γερμανικά: Adler, Γαλλικά: aigle, Ιταλικά: aquila, Ισπανικά: águila) .

Σκοπός του άρθρου είναι να αναδείξει την πληθυσμιακή και πολιτιστική ανάμειξη των ασιατών Αλβανών με τα Ιλλυρικά φύλλα, ανάμειξη από την οποία προέκυψε το σημερινό έθνος των Αλβανών

Ξετυλίγοντας το μίτο

*
Είναι στα χρόνια της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου για πρώτη φορά καταγράφεται ιστορικά ένα -εχθρικό- έθνος με την ονομασία Αλβανοί, και με τη χώρα τους να βρίσκεται στη δυτική όχθη της Κασπίας. (Αρριανός).
*
Τις ίδιες αναφορές συναντάμε στον Πλούταρχο, τον Στράβωνα, τον Κλαύδιο Πτολεμαίο, τον Διόδωρο το Σικελιώτη, τον Διονύσιο τον περιηγητή, καθώς και τον Στέφανο Βυζάντιο.
*
Λίγο αργότερα, με την παρακμή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και την ανάδειξη του Βυζαντίου, το ίδιο έθνος εμφανίζεται μακριά από την κοιτίδα του στην περιοχή του Καυκάσου, φτάνοντας μέχρι την καρδιά του Βυζαντίου.
*
Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα φυλών που προέρχεται από την ασιατική Αλβανία ,το σημερινό Dagestan. Το όνομα αυτών: Άβαροι.
*
Η πρώτη κάθοδος τους γίνεται σταδιακά με κατάληξη νότια του Δούναβη, ενώ στη συνέχεια εγκαθίστανται μόνιμα στην Παννονία και την Παιονία.
*
Μέχρι τον 5ο και 6ο αι. μ. Χ οι Άβαροι αναμιγνύονται με τους Σκορδίσκους και εγκαθίστανται στην περιοχή Σάλωνα της Δαλματίας, σημερινό Solin.
*
Τότε ξεκίνησε και η ανάμιξη των Αβάρων με τα βόρεια Ιλλυρικά φύλλα, που λίγο παλαιότερα είχαν σπρώξει νοτιότερα γότθοι επιδρομείς.
*
Ωστόσο η ονομασία Αλβανοί και Αλβανία παγιώθηκε πολύ αργότερα με αναφορές από την Άννα Κομνηνή καθώς και άλλους βυζαντινούς ιστορικούς.
*
Και ενώ φαίνεται να μην υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της παλαιάς Καυκάσιας Αλβανίας με τη σημερινή, στην πραγματικότητα η ιστορία μας δείχνει πως μερικές φορές οι φαινομενικές πλάνες συστήνουν εν τέλει η ιστορική αλήθεια.
*
Η περιοχή της αρχαίας Ιλλυρίας και της σημερινής Αλβανίας, έχει άμεση σχέση με τους Άβαρους. Δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της επιρροής που άσκησαν αυτοί στην περιοχή, ωστόσο μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ήταν μεγάλο λόγω του πληθυσμιακού όγκου μετανάστευσης από την Αλβανία του Καυκάσου.

avars-and-bulgars

ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ

Οι Αλβανοί απέκτησαν τη γραφή τους και το αλφάβητο τους, πολύ πρόσφατα και πάντως μετά τον 19ον αι. Μέχρι και τους ελληνιστικούς χρόνους αλλά και αρκετά αργότερα, οι πληθυσμοί της τότε οικουμένης γνώριζαν την Ελληνική γλώσσα και εφόσον δεν είχαν γραφή την οικειοποιούνταν. Ως τρανταχτό παράδειγμα μπορουμε να σκεφτούμε την γλώσσα στην οποία γράφτηκαν τα ιερά βιβλία του χριστιανισμού (Ευαγγέλια κ.ά.) καθώς και οι μεταφράσεις στην Ελληνική άλλων σημαντικών, ιερών και μη, βιβλίων οπως τα ιερά βιβλία των εβραίων (μεταφραση των Ο') κ.λ.π.
Αλλά ακόμα και άλλα έθνη που δεν είχαν γραφή "υποχρεώθηκαν" να έχουν, όπως για παράδειγμα οι Σλάβοι που απέκτησαν μέσω του Κυριλλου την γνωστή γραφή που διατηρούν μέχρι και σήμερα.

ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ... ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ, ΟΧΙ !!!!

Είναι λοιπόν απορίας άξιον. Όταν οι Σλάβοι που προήλθαν απο πολύ μακρια μετά το 8ον αι. εκχριστιανίστηκαν και τους δόθηκε από έξωθεν γραφή, τότε πραγματικά ξενίζει το γεγονός, πώς ένα έθνος συγγενικό ή τουλάχιστον άμεσα γειτονικό στους Έλληνες και στον πολιτισμό τους, καθως και στην παγκοσμίως διαδεδομένη Ελληνική γλώσσα, όπως ήταν το Ιλλυρικό έθνος, να έμεινε εντελώς αποκομμένο απο τις τότε πολιτιστικές εξέλίξεις, αλλά και αργότερα οταν στα πλαίσια του χριστιανισμού δεν έγινε καμία προσπάθεια να γίνει κυριάρχη η Ελληνική γραφή ή έστω να τους δοθεί ένα αντίστοιχο όπως των σλάβων αλφάβητο.

Επίσης, η Ελληνική γλώσσα κατά την Ρωμαιο-Βυζαντινή περίοδο απο τα τέλη του 4ου μέχρι και τον 14ον αι. αποτελούσε, αν όχι την επίσημη γλώσσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με βεβαιότητα όμως την κύρια γλώσσα όλων των τότε λεγόμενων ρωμιών, από τα Θέματα της κάτω Ιταλίας μέχρι και τα ανατολικότερα βυζαντινά Θέματα της Ασίας.

Ειναι λογικό επομένως να τίθεται το έρωτημα. Πώς η σημερινή Αλβανία, παρά το ότι ύπηρξε τοσο γειτονική στους Ελληνες και τοσο συγγενική σε αυτούς αλλά και τόσο στενα συνδεδεμένη με το Βυζάντιο., να έχει σημερα άλλη γλώσσα και γραφή ;
Η λογική επεξεργασία δεν βρίσκει άλλη απάντηση πέρα από την υπόθεση οτι κατι συνέβη την περίοδο της Βυζαντινής εποχής που αλλοίωσε εθνολογικά και γλωσσολογικά την ευρύτερη περιοχή της σημερινής Αλβανίας.

Έτσι επιχειρώντας να προσεγγίσουμε την λυση αυτού του "προβλήματος", δεν μπορούμε παρά να αντιπαραβάλουμε την λιγοστή είναι αλήθεια βιβλιογραφία γνωρίζοντας ωστόσο πως στην έρευνα μας οι πηγές είναι και λίγες και ασαφείς.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΟΝΟ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΒΑΡΟΙ.

Κατά τη Βυζαντινή περίοδο και ιδιαίτερα μετά την εγκατάσταση των Βουλγάρων στα νοτιότερα τμήματα της Βαλκανικής άρχισαν πολεμικές αναμετρήσεις μεταξύ των νεοφερμένων και της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Στην αρχή και πριν από την είσοδο σλάβων και βούλγαρων στην Ανατολική-κεντρική Ευρώπη, είχαν αρχίσει τις επιδρομές τους οι Άβαροι και πριν από αυτούς οι Έρουλοι. Ωστόσο, κοινή αφετηρία στην πορεία των Βούλγαρων των Ερούλων και Αβάρων υπήρξε η ίδια γεωγραφική περιοχή, η περιοχή μεταξύ Μαύρης θάλασσας και Κασπίας, ενώ χρονολογικά η μετανάστευση τους προς τη Δύση άρχισε με πρώτους τους Ερούλους (Ελούρους κατα άλλους) τον 4ο αιώνα (300+ μ.Χ.) και συνεχίστηκε με τους Αβάρους. Ακολούθησαν οι Σλάβοι γενικότερα και η μετανάστευση ολοκληρώθηκε με τους Βούλγαρους, οι οποίοι κακώς συγκαταλέγονται στα σλαβικά φύλλα, εφόσον (όπως οι Άβαροι) ήταν Ούννοι στην καταγωγή.

ΟΙ ΑΒΑΡΟΙ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΝΤΑΓΚΕΣΤΑΝ

sansonΤο σημερινό Νταγκεστάν βρίσκεται δυτικά της Αρμενίας και αποτελεί ανεξάρτητη δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης η ονομασία Νταγκεστάν σημαίνει ‘υψηλά ευρισκόμενη χώρα’, ή όπως θα λέγαμε και στα ελληνικά ‘Αλπική χώρα’.

Σήμερα ο πληθυσμός του Νταγκεστάν σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2002 αποτελείται απο 30% Αβάρους (Avars), ακολουθούν οι Dargins με 16% οι Kumiks οι Lezgins με 13% καθώς και άλλες μικρότερες εθνότητες.

Το Νταγκεστάν απο την εποχή της Ρωμαϊκης αυτοκρατορίας μέχρι και τα πρωϊμα χρόνια του Βυζαντίου αποκαλούνταν Αλβανία οι δε κάτοικοι της Αλβανοί, γεγονός που είναι γνωστό από τις αναφορές των μεγάλων Ελλήνων και Λατίνων ιστορικών και γεωγράφων της κλασικής και ελληνιστικής περιόδου.

Ιστορικές αναφορές και αποδείξεις

Ο Πλούταρχος (βίοι παράλληλοι) γράφει:
"Καταλιπών δέ φρουρόν Αρμενίας Αφράνιον αυτός εβάδιζε δια τών περιοικούντων τον Καύκασον εθνών άναγκαίως έπϊ Μιθριδάτην. Μέγιστα δε αυτών εστίν έθνη, Αλβανοί και Ίβηρες"

Στράβωνος Γεωγραφία.
Εν αυτή δέ τη Αρμενία πολλά μέν όρη, πολλά δέ οροπέδια, έν οις ουδ αμπελος φύεται ραδίως. Πολλοί δε αύλωνες οί μέν μέαως, οι δέ και σφόδρα εύδαίμονες.. Καθάπερ τό Άραξηνόν πεδίον, δι ού ο Άράξης ποταμός ρέων εις τά άκρα της Αλβανίας και την Κασπίαν εκπίπτει θάλασσαν.

Άλλες αναφορές για την Αλβανία της Κασπίας γίνονται από τον Αρριανό στο έργο του ‘Αλεξάνδρου Ανάβασις ‘, όπου οι Αλβανοί βρίσκονται αντιμέτωποι ως εχθρικό τμήμα ενταγμένο στις περσικές δυνάμεις του Δαρείου κατά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. "Ώς δέ ομού ήδη τά στρατότεδα έγίγνετο, ώφθη Δαρείος και οί άμφ΄ αυτόν, οί τε μηλοφόροι Πέρσαι και Ινδοί και Αλβανοί και Κάρες οι ανάσπαστοι και οί Μαρδοι τοξόται κατ΄ αυτόν Άλέξανδρον τεταγμένοι και την ίλην την βασιλικην."

Από τον Κλαύδιο Πτολεμαίο διαβάζουμε : Αλβανοί, Σκύθαι

Από τον Στέφανο Βυζάντιο, φιλόσοφο και γεωγράφο (4ου αιώνα μ.Χ.). διαβάζουμε:

Αλβανία χώρα προς τοις ανατολικοίς Ίβηρσιν. Εκεί δε και το έθνος οι Αλβανοί, ποιμενικοί και μετρίως πολεμικοί μεταξύ Ιβήρων και Κασπίας. Υπόκειται δε τη Σαρματία προς μεν τω Πόντω η Κολχική προς δε τή Κασπία η Αλβανία.

Υποστηρίζεται ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Παννονίας υπήρξαν οι Ιλλυριοί (πελασγικός λαός και συγγενής των Ελλήνων). Η Παννονία σήμερα περιέχεται στα εδάφη των κρατών της Σερβίας, Βοσνίας, Μαυροβουνίου, Κοσσυφοπεδίου και βορείου Αλβανίας.

Ωστόσο από το βιβλίο "Ιστορία του Βασιλείου της Βαυαρίας και του εν αυτή Άρχοντος Οίκου" (επιτομή της Ιστορίας του Μιλβιλέρου, αρχές 19ου αιώνα), διαβάζουμε:
Ή των Λογγοβάρδων μετανάστασις παρέσχεν εις την Βοϊαρίαν νέους γείτονας διότι εις τά εν Παννονία οικητήρια των Λογγοβάρδων εισεχώρησαν οί Άβαροι, άγριον Ούννικον έθνος. Προεχώρουν οί Άβαροι επί μάλλον καί μάλλον εξ ανατολών ώστε περί τα μέσα της ογδόης έκατονταετηρίδος ειχον ηδη έκταθη μέχρι τοϋ Ένσου ποταμου έν Αυστρία. Τούτοις παρηκολούθησαν οί Σλάβοι, έθνος Σαρματικόν κατοικήσαντες την σημερινήν Καρινθίαν, Καρνίαν και Στυρίαν, και τελουντες ύπό τον Χάνην των Άβάρων...


Από την Μενάνδρου Ιστορία ‘ Έρουλοι και Άβαροι’, μαθαίνουμε
Οτι έδέξατο Ιουστινιανός παρά Αβάρων πρέσβεις, έφ ώ σφάς περιαθρήσαι γήν οποί το φύλον θήσονται τας οικήσεις. Και ο μεν βασιλεύς Ιουστίνου του στρατηγού σημήναντός οι, έν βουλή έποιήσατο ές την Έρούλων χώραν κατοικίσαι το έθνος, ένθα προ του ώκουν οι Ερούλοι. δευτέρα δε προσαγορεύεται Παιονία...

Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει:

..."Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν"...

Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπο των Αβάρων.

Ο Λαονικος Χαλκοκονδύλης (1430-1490), γράφει: Ουδόλως φρονώ ότι οί Αλβανοί ύπάρχουσιν Ίλλυρικόν γένος ώς τίνες λέγουσιν ...

Απο την Γαλλική εγκυκλοπαίδεια, γραμμένη από επιτροπή Σοφών υπό την εποπτεία του Ιππότη D' Arteau, μεταφρασμένη κατ΄ επιτομή από τη Γαλλική, το έτος 1862, διαβάζουμε:

ΑΛΒΑΝΙΑ: υπό των νεωτέρων γεωγράφων καλείται μία των επαρχιών της Ευρωπαϊκής Τουρκίας εκτεινομένη παρά το Αδριατικόν και το Ιόνιον πέλαγος και περιλαμβάνουσα δύο διακεκριμένας Επαρχίας των αρχαίων γεωγράφων την Ιλλυρίαν και Ήπειρο Η χώοα αυτή κατά τόν μεταίωνα εκαλείτο Αρβανέσση νύν δε καλείται Αρναούτ μέν υπο των Οθωμανών, Σκίπερη δέ υπό τών εγχωρίων ήτοι των Αλβανών οίτινες και εαυτούς όνομάζουσι σκιπετάρους. Οί κάτοικοι της εκτεταμένης ταύτης επαρχίας διαφέρουσιν από αλλήλων κατά τε την εθνικότητα την γλώσσαν και την θρησκείαν διότι το μέν μεσημβρινόν μέρος της Αλβανίας ήτοι την κυρίως Ήπειρον οικούσιν οί Ηπειρώται, όντες ομόγλωσσοι και Ομόθρησκοι με τους λοιπούς Έλληνας, το δε αρκτικόν ήτοι την Ιλλυρίαν, ήτις και δύναται νά ονομασθεί κυρίως Αλβανία κατοικούσιν οί Αλβανοί ανάμικτοι οντες μετά Σέρβων καϊ Οθωμανών καί Έλλήνων. Εκτός της αλβανικής γλώσσης η οποία διαιρείται εις πολλάς διαλέκτους και ιδιώματα, λαλείται έτι εν τη Αλβανία καί η Ελληνική, η τουρκική κλπ

Στις αρχές του 20αι. ο πρωθυπουργός της Σερβίας Πάσιτς δήλωνε περί του Αλβανικού ζητήματος, σε συνέντευξη που έδωσε στην Γαλλική εφημερίδα "Χρόνος":

"Οι Αλβανοί ουδέποτε είχον ιστορικόν βίον και ουδέποτε υπήρξε Αλβανία με την γεωγραφική έννοιαν ήν δίδουσι σήμερον οι εν Ευρώπη, μάλιστα δε οι προπαγανδισταί. Ανεξαρτήτως απο το ζήτημα περί καταγωγής και γλώσσης των Αλβανών, είναι βέβαιον ότι είτε Ιλλυριοί ήσαν ούτοι αρχαιώθεν είτε μετανάστες εξ Ασίας, πολιτικόν βίον ουδέποτε έσχον".

Βεβαίως τα λεγόμενα του Σέρβου πολιτικού και μάλιστα πρωθυπουργού, ο καθένας θα περίμενε να κρύβουν πολιτικές σκοπιμότητες.
Ωστόσο σε αυτό που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή είναι η αναφορά του Πάσιτς στην Ασιατική καταγωγή των Αλβανών.


Στο Βιβλίο "Χρονογραφία της Ηπείρου και των όμορων Ελληνικών και Ιλλυρικών", Ο Παναγιώτης Αραβαντινος επικεντρώνοντας στους Βούλγαρους, γράφει:
Βούλγαροι: Εθνος σκυθικόν κατοικούν παρά τον Βόλναν ποταμόν της Σαρματίας, τον παρά Ελλησι Βορυσθένην. Κατά το έτος 485 το βάρβαρον αυτό έθνος άγρίως και ληστρικώς έπεσκέφθη την Θράκην και κατά της ιδίας αυτής επαρχίας επανέλαβε τάς λεηλασίας και έπιδρομάς του, κατά τα έτη 479 και 501. Μετά ταϋτα συνενωθέντες μετά των Αβάρων καί Σλαβίνων συγκατώκουν εις Παιονίαν και Δακίαν. Εν έτει δε 538 έπι της βασιλείας του Ιουστιανού επιδραμόντες μετά των Αβάρων την Μοισίαν...

HellasOnTheWeb

Πηγές:
Πλουταρχος, Βίοι παράλληλοι
Στράβωνος Γεωγραφικά
Κλαύδιος Πτολεμαίος
Στέφανος Βυζάντιος
Ιστορία του Βασιλείου της Βαυαρίας
Μενάνδρου Ιστορίαι
Κωνσταντινος Πορφυρογέννητος
Λαόνικος Χαλκοκονδύλης
Γαλλική Εγκυκλοπαίδεια
Γαλλική Εφημερίς "Παρισινός χρόνος"
Παναγιώτης Αραβαντινος
DISQUS...
Μου αρέσει Dislike

* 36 people liked this.

Community
Disqus

* Login
* About Disqus

Glad you liked it. Would you like to share?

Facebook

Twitter

* Share
* No thanks

Sharing this page …

Thanks! Close
Προσθέστε Νέο Σχόλιο

Προαιρετικά: Συνδεθείτε παρακάτω.

*
*
*
*
*
*

Ανάρτηση ως …
Εμφάνιση 67 σχολίων
Ταξινόμηση Ενημερωθείτε για νέα σχόλια Εγγραφή σε RSS

*

Tony [Moderator] 2 εβδομάδες πριν
ante diavaste kamia petra na poume pou tn eixe grapsei kapoios prin 3000 xronia enw katourouse
Αναφορά
Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 4 εβδομάδες πριν
Ο ΑΤΤΙΛΑΣ τι ήταν, Ουννος δεν ήταν;

Δεν εφτασε αυτος φοβερός και τρομερός μέχρι την Ιλλυρια, δεν την κατέλαβε ολόκληρη. Αυτός δεν ήταν που επι Θεοδωσίου του Β περι το 450 οδηγησε την Ανατολική ρωμαϊκη αυτοκρατορία σε ταπεινωτική ήττα. Πράγμα που έκανε τον Θεοδώσιο να παραχωρήσει όλες τις εκτάσεις νοτιώς του Δουνάβεως;

Αυτός δεν επέδραμε μέχρι την Γαλατία και την Ρώμη; Αυτός δεν έσπερνε τον τρόμο στο διάβα του; Τους Ιλλυριούς θα φοβόταν;

Τελος παντων πολλά τα ερωτήματα και μάλλον σαφείς οι απαντήσεις.

Μετά την λεγόμενη Μάχη των Εθνών, μια αρρώστια λέγεται οτι αποδεκατισε εξάφανίζοντας τον στρατό των Ουννων, ωστόσο αυτό έγινε στα Καταλανικά πεδία.. και οχι στα μετωπισθεν όπου μονίμως είχαν εγκατασταθεί οι Ουννοι.
Αναφορά
2 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

IEROKRAHTIS [Moderator] 1 μήνας πριν
αγαπητοι συνομιλητες:Δεν εχω κανενα προσωπικο λογο να κολακευσω το "ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ".Στα μαθητικα μου χρονια ειχα ακρως αντιθετες δραστηριοτητες ως προς αυτο.Η μελετη ομως και η ερευνα τα μετεπειτα χρονια ,παντα ερασιτεχνικα , μου διαμορφωσαν την γνωμη που εχω τωρα κοντα στα σαραντα μου.Τα σημερινα "εθνη" των αλβανων,τουρκων,βουλγαρων ειναι δημιουργηματα πολιτικοοικονομικων συμφεροντων!Οτι συνεβη στην εποχη μας με την δημιουργια του "βοσνιακου","μακεδονικου"εθνους συνεβαινε και πιο παλια.
Ως προς τους ΑΛΒΑΝΟΥΣ τωρα .Η χωρα τους σημερα οπως και των ιλλυριων στην αρχαιοτητα ειναι εξοχως ορεινη.Να μην αναφερω υψομετρα και γινω κουραστικος!Οι Ιλλυριοι κατοικουσαν στα ιστορικα χρονια απο την χερσονησο ιστρια μεχρι τις απαρχες της πινδου περιπου δηλαδη μεχρι την σημερινη ΑΥΛΩΝΑ(VLORA).Ως προς την ενδοχωρα εκτεινοντο εως τις σημερινες κοιλαδες του μοραβα και του αξιου(ΜΗΝ "ΠΙΑΣΤΕΙ" ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΧΑΡΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΕΠΑΚΡΙΒΟΣ).Δηλαδη κατοικουσαν στις σημερινες ΔΑΛΜΑΤΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ-ΝΟΤΙΑ ΒΟΣΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑ-ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΔΥΤΙΚΗ ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ-ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ.Σε ολες ομως τις "συνοριακες" περιοχες τα ιλλυρικα φυλλα ηταν αναμεμιγμενα με τα γειτονικα ελληνικα και θρακικα με εκατερωθεν πολιτιστικες,γλωσσολογικες οικονομικες ανταλλαγες περνοντας αρκετες φορες στην σφαιρα του ελληνικου η θρακικου κοσμου και αντιστροφα.ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΛΥΦΟΥ Α Φ Ι Λ Ο Ξ Ε Ν Η !! Ακομα και οι λιγοστες πεδιαδες των παραλιων εβριθαν απο ελη και τελματα πλημμυριζοντας καθε ανοιξη.ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΦΤΩΧΗ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ Ο ΕΙΣΒΟΛΛΕΑΣ ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΔΕΝ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΦΥΛΕΤΙΚΗ-ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΙΣΒΟΛΛΕΑΣ-ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ-ΕΠΟΙΚΙΣΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ. Αν σε καποιο απομονωμενο νησι με 100 ανθρωπους της μαυρης φυλης ριξεις 50 γερμανους και πας να δεις τι γινεται μετα απο 200 χρονια θα βρεις 500 μαυρους και 100 ξανθους.μετα 400 χρονια 1000 μαυρους και 50 ξανθους.μετα 2000 χρονια θα ψαχνεις τα γονιδια να βρεις ποιοι απο τους 3000 μαυρους που μειναν πια στο νησι ειχε ξανθο προπροπρο..........παππου.
Τα πραγματα ειναι απλα,σε ορεινες περιοχες ξενος δεν παταει,σε παραλιακες δεν μπορει να μεινει καιρο γιατι δεν τον σηκωνει η ενδοχωρα(βλεπε ιταλους στην δαλματια).Μπορει πραγματι τους Ιλλυριους να τους κατεκτησαν οι ΑΒΑΡΟΙ.Η μπορει να ηρθαν οι ΑΛΒΑΝΟΙ απο την κασπια αλλα στην σημερινη ΑΛΒΑΝΙΑ βρηκαν συμπαγη πληθυσμο ανωτερο πολιτιστικα απο αυτους που στο βορρα μιλουσε επισημα λατινικα και στον νοτο ελληνικα αλλα στην καθημερινη του δραστηριοτητα την πελασγικη πρωτογλωσσα.Εναν λαο που οσοι ακολουθουσαν το δωδεκαθεο ειχαν λουτρα και θεατρα και οσοι την χριστιανικη θρησκεια εκκλησιες.Μπορει προς τα εξω να χασαν το ονομα τους και να υιοθετησε ο υπολοιπος κοσμος το εθνολογικο ΑΛΒΑΝΟΙ αλλα δεν χασαν ουτε τον πολιτισμο τους ουτε την γλωσσα τους ουτε την φυλετικη τους συσταση.Οι ιδιοι σημερα αυτοαποκαλουνται σκιπεταροι που δεν ειναι ασχετο με την ονομασια ΣΚΟΠΙΑ!
Οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ειμαστε αναδελφοι εχουμε διπλα μας ενα πληθυσμο που μας χωριζουν μονο πολιτικα ζητηματα !
Οι ΑΛΒΑΝΟΙ υπεστησαν αποΤΟΥΡΚΟΥΣ στην αρχη ΙΤΑΛΟΥΣ πιο παλια,κομμουνιστες αργοτερα,τουρκους αμερικανους και ευρωπαιους σημερα πλυση εγκεφαλου για να μισησουν τ'αδελφια τους.Και ομως ...επι οθωνος το συνολο των μπεηδων(μουσουλμανοι μην ξεχναμε) της μεσης αλβανιας ζητησαν ενωση με την ΕΛΛΑΔΑ.Με την ληξη του Β παγκοσμιου υπηρξε αλλη πολιτικη κινηση για ομοσπονδια την οποια την σαμποταρε ο ΧΟΤΖΑ!Μεχρι τελη του 19ου αιωνα γραφαν με το ελληνικο αλφαβητο πριν τους δωσουν οι ιταλοι το λατινικο.ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ(ΑΛΒΑΝΟΙ) ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΑΝΤΑ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ(ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ) ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ!ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ !!!ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΗΠΙΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ!!
ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ,ΜΕΣΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΙΑΙΑ,ΠΟΝΗΡΑ,ΜΕ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ,ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ.
Και μην ξανακουσω κανεναν να γραφει για ΒΑΛΚΑΝΙΑ και ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ.ελεος με την ημιμαθεια!!!Τετοιου κολοσσου και παγκοσμιου πολιτιστικου ανα τους αιωνες ηγετη να αμφισβητουμε τον χωρο που μεγαλουργησε-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ !!!!!
Αναφορά
2 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 4 εβδομάδες πριν in reply to IEROKRAHTIS
Οι εισβολές που έγιναν στη περιοχή που σήμερα έχει επικρατήσει να λέγεται με την ονομάσια Βαλκάνια (ή οπως αλλιως επιθυμεις), έγιναν απο τον βορρά, εγιναν απο τον Ιστρο (δούναβη). Δεν έγιναν απο την Ανατολή κάτι που είναι ιστορικά αποδεδειγμένο εφόσον μέχρι τότε ποτέ δεν κατελήφθη η βασιλεύουσα που φύλαγε την Ευρώπη απο την Ασία.

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤ-ΑΙ όταν γράφεται για ΤΟΥΡΚΟΥΣ & ΕΛΛΗΝΕΣ & ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΩΣ ΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΦΥΛΗ.

Αν αγαπητέ φίλε εννοείτε οτι σε αυτη την περιοχή κατά την αρχαιότητα ζούσαν πληθυσμοί φυλετικά συγγενείς, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, αν και υπάρχουν πλείστες αναφορές ιστορικές που περιγράφουν σε αυτές τις περιοχές βαρβαρικά φύλα ξένα βεβαίως προς τους έλληνες. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι αυτοί δεν ήσαν Τούρκοι ούτε ασφαλώς και Άβαροι ή Βούλγαροι.

ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ.. ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ (ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ - ΕΛΛΗΝΕΣ).... ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ... ΜΗΠΩΣ ΕΊΝΑΙ η ΣΙΑ ή μήπως το εκαναν οι μονιμως υποπτοι ΕΧΘΡΟΙ;

Μονο ως "παράξενο" μπορεί να εκληφθεί. Πες μας τουλάχιστον ποιοι ήσαν οι εχθροί μας που τον 9ο και 10 αι. μας εκαναν να προβαίνουμε σε σφαγές μεταξύ μας;;; Όπου εμεις τα αδέλφια, Ελληνες, Βουλγαροι οι ομόγλωσσοι και ομοεθνείς (με Βασιλειο τον Μακεδόνα αυτοκράτορα και Συμεων Βουλγάρων) ΚΑΙ κατόπΙν τον 14ο αιωνα και εφεξής σφαζόμαστε με τα άλλα αδελφια τους Τούρκους!!

Αγαπητέ φίλε, οι άβαροι και οι βουλγαροι επέδραμαν μέχρι και την πελοπόννησο περί τον 7ο αιώνα, και για αυτο κανεις δεν αμφιβάλει. Και εφόσον το έκαναν αυτό, στον βάθμο που το έκαναν, ασφαλώς και δεν επεσαν ως ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ, νομίζω!

Πράγμα που σημαινει πως αυτοί είχαν εδραιωθεί στο βορρά, που με τη σειρά του σημαίνει πως είχαν κατοικήσει στη σημερινή Αλβανία - τα σημερινά Σκόπια και τη σημερινή Βουλγαρία.

Τον 10 αι ο Βασιλειος ο Β ο Μακεδών μπορεσε να οργανώσει την αυτοκρατορία και να εκδιώξει -μέχρι σημείου εξάφανισης- αυτά τα φύλα επιδρομέων που είχαν κάνει και κάποιες μόνιμες εγκαταστάσεις. Είναι μάλιστα και γνωστή και η σκληρή τιμωρία την οποία επέβαλε στους δεκάδες χιλιαδες αιχμαλώτους..

Δεν νομίζω πως έχω να προσθέσω κάτι άλλο σε αυτά τα πρωτάκουστα επιχειρήματα.
Αναφορά
2 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Hellas [Moderator] 1 μήνας πριν
IEROKRAHTH, υποθέτουμε πως προσπαθείς να ανατρέψεις την υποθεση οτι οι Αλβανοί έχουν σε κάποιο βαθμό επηρρεασθεί από τα ουννικά φύλλα. Ωστόσο θα πρέπει να σε πληροφορήσουμε για το εξής.

Ο Κων/νος Παπαρηγόπουλος έκανε μεγάλη προσπάθεια να καταδείξει την (πλανημένη) ιστορική ανακρίβεια του Φαλμεραίερ. Πράγμα που έκανε με επιτυχία.
(***Σχετικά μπορείτε να διαβάσετε και εργασία της κ. Ηλιαδή που βρίσκεται παραπλεύρως δεξιά για τις εγκατάστάσεις των Σλάβων κλπ στην Ελλάδα).

Ωστόσο ο ίδιος ο Παπαρήγοπουλος κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι δηλαδη, οι Άβαροι και γενικότερα αυτα τα βαρβαρικά φύλα επέδραμαν στην Ελλάδα αλλά δεν κατόρθωσαν να μείνουν. Και πολύ περισσότερο με κανένα τρόπο δε μπόρεσαν να αλώσουν πολεις τοιχισμενες.

Τουναντίον είναι πασίγνωστο απο τις σημαντικότερες ιστορικές βυζαντινές πηγές πως οι Ούννοι (άβαροι κλπ) επέδραμαν ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ για μακρύ διάστημα στις παραλιακές και οχι μόνο πολεις της λεγόμενης Ιλλυρίας, αλλά και στα ορεινά της επέδραμαν και εζόγρησαν (οπως χαρακτηριστικά γράφεται για την αιχμαλωσία) πλήθος κατοίκων, τους οποίους και έσυραν ως σκλάβους μακράν της Ιλλυρίας. Και αυτά είναι απο γραφή πηγών και όχι υποθέσεις.

Όσον αφορά τώρα για τους Πελασγούς, παρα το ότι δεν ειναι του παρόντος, αν έχετε κάτι αξιόλογο οσο και κατ΄ελάχιστα τεκμηριώμενο, είναι στη πρόθεση μας να το "δουμε".

Πρέπει ομως για να μη μενει η εντυπωση, να τονιστεί ότι το πελασγικό κέντρο, βρισκόταν στο Αιγαίο και αναπτυχθηκε μεταξύ Σαμοθράκης, Αττικης και Λήμνου. Τα υπόλοιπα για Σαμάνους Πελασγους!!! και άλλα τέτοια, είναι φανερό πως μόνο για φανταστικές υποθέσεις μπορεί να εκληφθουν.
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 1 μήνας πριν
Προς IEROKRAHTI, Για να έχεις μια πρωτη ιδέα για το τι απαιτείται απο το τα γραφομένα σου ωστε να ΜΗΝ χαρακτηριστούν αυτά ως υπερδιπλα "σεντόνια"..

Πιο κάτω θα δούμε απόσπασμα απο τη βιβλιοθηκη του Harvard με αναφορές σε Ηροδοτο και Θουκυδιδη που εν ολίγοις μας λέγει οτι.. "ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ (με την έννοια της φυλετικής συνέχειας τους).
ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.. http://books.google.com/books?...

Αναφορά
Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

IEROKRAHTIS [Moderator] 1 μήνας πριν
ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ:

Α. ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ ΑΛΠΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΤΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ.

Β. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ,ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ,ΤΙΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΕΥΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ-α) ΘΡΑΚΕΣ (ΣΑΜΑΝΙΣΜΟΣ,ΚΥΝΗΓΙ,ΓΕΩΡΓΙΑ-ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΔΟΥΝΑΒΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΚΟΜΑ,,ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ) β) ΙΛΛΙΡΙΟΙ (ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,ΠΑΤΡΙΕΣ)ΒΟΡΕΙΑ ΓΕΝΟΥΣΟΥ ΚΑΙ ΛΥΧΝΟΥ ΑΚΤΕΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΕΩΣ ΠΑΝΝΟΝΙΑ γ)ΕΛΛΗΝΕΣ (ΕΜΠΟΡΙΟ,ΤΕΧΝΗ) ΝΟΤΙΩΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΟΥΣΟΥ,ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΕΝΤΑΧΤΑ ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ , ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΑΣ(ΒΡΕΤΤΙΟΙ,ΛΕΥΚΑΝΟΙ ,ΤΥΡΡΗΝΟΙ Κ.Α) ΟΙ ΛΕΛΕΓΕΣ ΟΙ ΚΑΡΕΣ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟ "ΑΡΜΑ;" ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

Γ.ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ,ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ-ΟΙ ΘΡΑΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕ Ο ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΑΝΑΛΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΒΙΟ ΔΙΑΝΘΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΝ.

Δ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΦΥΛΟΙ

Η ΘΡΑΚΙΚΗ ΓΗ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΟΓΚΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΦΥΛΑ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ .ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΦΟΡΩΤΑΤΕΣ ΘΡΑΚΙΚΕΣ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ,ΤΟΥΝΤΖΑ,ΚΑΤΩ ΔΟΥΝΑΒΗ,ΔΝΕΙΠΗΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΝΟΜΑΔΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ.ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ Η ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΛΟ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΠΑΝΤΩΣ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΟΡΔΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΣΧΕΤΑ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ.

Ε. ΟΙ ΙΛΛΥΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΕΔΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΡΕΙΝΕΣ,ΒΡΑΧΩΔΕΙΣ ,ΑΦΙΛΟΞΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΘΟΝΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΕΣ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ,ΠΟΛΩΝΙΑΣ,ΓΑΛΛΙΑΣ,ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΕΤΣΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΑΝΑΛΟΙΩΤΟ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΟ ΠΕΛΑΣΓΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΟΥ,ΗΔΗ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗ , ΝΟΜΑΔΙΚΟΥ ΕΙΣΒΟΛΛΕΑ ΛΟΓΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ.

ΣΤ.Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΤΙΟΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΣΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΜΙΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ ΣΤΑ ΙΔΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΜΟΝΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΡΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΙΛΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΙΞΕΙΣ.

ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ.Ο ΕΝΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ,Ο ΑΛΛΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΓΙΝΕ ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕ,ΕΝΩ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΕΧΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΡΥΣΤΑΛΛΩΘΗΚΕ Η ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ Η ΒΟΡΕΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΤΑΝ ΑΠΟ ΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΛΕΓΟΤΑΝ ΘΡΑΚΗ.
ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΝΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Η ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ Η ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ,ΑΠΛΩΣ Η ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ.ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΟΤΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΘΡΑΚΕΣ,ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ.
ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΟΠΟΥ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑ ΟΙ ΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΞΕΧΕΙΜΩΝΙΑΖΑΝ ΤΑ ΙΛΛΥΡΙΚΑ ΚΟΠΑΔΙΑ.

ΕΧΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΙ'ΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΠΟΣΤ,ΑΝ ΔΩ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.
ΙΛΛΥΡΙΟΙ=ΕΛΛΗΝΕΣ=ΘΡΑΚΕΣ=ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΙ=ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ=ΑΛΒΑΝΟΙ=ΚΥΠΡΙΟΙ=ΠΟΜΑΚΟΙ=ΤΟΥΡΚΟΙ=ΠΕΛΑΣΓΟΙ

ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠ
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 1 μήνας πριν in reply to IEROKRAHTIS
Καλο ειναι οταν γράφουμε κάτι, να το στηριζούμε -κατ ελάχιστον- οσο γίνεται. Απο που λοιπον συνάγονται όλα τα ανωτέρω συγγράφομενα;

Και εδώ να κάνω μία πρώτη νύξη για τις προθέσεις, τις οποίες θα προσπαθήσω να αποδείξω μία προς μία. Την αρχέγονη ετυμολογική προέλευση της λέξεως "πελασγός" μπορουμε να τη βρουμε σήμερα στις λέξεις ΕΛ(λ)ΑΣ - ΑΛΑΣ (αλς). Αλλά και ΠΕΛΑ(σ)ΓΟΣ.. κοκ
Αναφορά
Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

IEROKRAHTIS [Moderator] 1 μήνας πριν
???????
Αναφορά
Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Janojuli [Moderator] 1 μήνας πριν
alobar,an den se peisoun aytes oi lexeis,sthn epomenh fora tha sou grapso alles kai alles lexeis.ma den einai mono h glossa,einai h laografia,h ethnologia aytou toy laou pou katoikouse thn balkanikh apo arx.xronia.xaliemai opos xalietai enas ellhnas otan o dipla tou leei oti o megalexandros den tou anhkei...
Αναφορά
Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Alobar1962 [Moderator] 1 μήνας πριν in reply to Janojuli
Φυσικά και οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να αποδείξουν αυτά που υποστηρίζεις. Εάν οι Αλβανοί προέρχονταν από τους Ιλλυριούς, σίγουρα θα υπήρχαν αρχαιολογικά ευρήματα που να συνδέουν τους μεν με τους δε. Αναφορές από τους κλασσικούς ιστορικούς που δεν θα είχαν κανένα λόγο να αποκρύψουν την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει τίποτε εκτός από θεωρίες αναπόδεικτες. Είναι ίδιον μάλλον ορισμένων βαλκανικών κρατών να αρνούνται την πραγματική καταγωγή τους..
Αναφορά
Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Janojuli [Moderator] 1 μήνας πριν
ok agaphth nike..as afisoume ayto to thema!
Αναφορά
Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Janojuli [Moderator] 1 μήνας πριν
haga,ayta ta peri pellasgon kai faraon einai antidoto ton peri katagoghs ton ellhnon apo ton arh h apo thn galaxia tou oriona pou leei o liakopoulos kai o adonis.afou ksereis albanika shmainei oti eisai albanos ypikoos ellhnikhs katagoghs h apla albanos poy nomizei oti einai ellhnas gia na parei to syssitio 300 eyro apo to ellhn.kratos.tora pou h ellada einai sta dyskola,tha apokalypseis thn italikh sou katagogh.kapoios diashmos ellhnas filologos exei pei kapote:to na dexteis thn illyrikh katagogh ton albanon shmainei to telos ths elladas.ayto einai to problhma sas,nomizete oti zhte ston omfalo tou kosmou kai oi gyro sas ftaine gia ola.den tha katso pia,alla skythes eiste eseis pou phdhksate tis amazones apo thn skythia kai bghkate eseis.
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Alobar1962 [Moderator] 1 μήνας πριν in reply to Janojuli
Θα σε παρακαλέσω Janojuli να μην εμπλέκεις διάφορους πυροβολημένους στη συζήτηση, όπως Λιακόπουλο και Άδωνη. Πολλοί και διάφοροι λένε πολλά και διάφορα. Και λοιπόν; Το άρθρο αυτό για την καταγωγή σας είναι και αρτιότατο και πολύ καλά τεκμηριωμένο. Χαλιέσαι που δεν μπορείς να αντικρούσεις τις αποδείξεις; Σημαίνει ότι κάπου το δικό σας "Ιλλυρικό" παραμύθι χωλαίνει. Βρες λοιπόν αποδείξεις να αντικρούσεις τα γραφόμενα- πέρα από τις λέξεις που παρέθεσες ως τάχα δήθεν αποδείξεις- και το ξανασυζητάμε. Έχε και κάτι ακόμη υπόψιν σου (το οποίο πανεύκολα μπορείς να διαπιστώσεις από μια απλή αναζήτηση) - ακόμη και αυτό το λατινικό αλφάβητο που χρησιμοποιούν όλοι οι λαοί της Ευρώπης, προήλθε από το Ελληνικό που χρησιμοποιούσαν οι Χαλκιδείς (Εύβοια). Ακόμη και το Κυριλλικό προέρχεται από το Ελληνικό αλφάβητο.. ΄Ετσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα προτάξεις λέξεις ως αποδείξεις, να έχεις υπόψιν σου ότι Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ.
Αναφορά
4 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 1 μήνας πριν in reply to Janojuli
Janojuli, επάνω σε αυτό δεν θα σου ρίξω άδικο, είναι απολύτως φυσιολογικο να εκνευριστείς. Ευκαιρία λοιπόν να κανουμε λιγο χιούμορ.. απο αμαζόνες δεν ειμαι βέβαιη αν προήλθαμε, αλλά αν πάρω για παράδειγμα το κενταύρο, στα σίγουρα τότε εμείς οι έλληνες είμαστε όντα μυθικά, διασταύρωση ανθρωπων και ......... (!!)
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Alobar1962 [Moderator] 1 μήνας πριν in reply to Nike
Ξυδάκι να πιουν αγαπητή Νίκη και συγχαρητήρια για το ευρηματικότατο σχόλιο!
Αναφορά
Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 2 μήνες πριν
haga, όσον αφορά την ετυμολογία απο το ξίφος (αιολ. ΣΚΙΦΟΣ) είναι και αυτή μία ερμηνεία ωστόσο είναι (και αυτή) αβάσιμη. Ενδεχομένως να προέρχεται το Shqiperia από την ρίζα Σκύθαι - ες.

Όσον αφορά τη πελασγική καταγωγη τούς μόνο για γέλια είναι.
( Δείτε βιντεο με το οποίο ούτε λίγο ουτε πολύ, μας λένε για την αλβανική-ιλλυρική καταγωγή των Φαραώ της Αιγύπτου) http://www.youtube.com/watch?v...

Αυτοί και οι Σκοπιανοί, εχουν εντελώς παραλογήσει.
Attached files
Αναφορά
Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

haga [Moderator] 2 μήνες πριν
Exw diabasei mia allh e3igish gia thn onomasia twn Albanwn "Shqip" oti proerxetai apo thn arxaia Ellhnikh le3h SKIPEOS = Oplo kai tous apodo8hke auth h onomasia mono kai mono giati to mono preagma gia to opoio exoun afhsei ta ixni tous sthn istoria, einai ws mis8oforoi (syni8ws twn Tourkwn)

8a h8ela episeis na sas enhmerosw oti h sxesh tous me thn Iliria einai ena 8ema palio .... Twra exoun kai allh e3ofrenikh a3iosh, pisteuoun oti exoun sxesh me tous PELLASGOUS !!!!
Briskomai ektos Ellados twra kai exw thn eukairia na diabazw Ka8hmerina ton Albaniko typo kai 1 -2 fores to mhna blepo kai ena tetoio ar8ro (gia thn katagwgh apo tous Pellasgous)
Αναφορά
2 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 2 μήνες πριν
Janojuli, oσον αφορά για τους Αιτωλούς και αυτή την αστειότητα περι αγνωστοτάτης γλώσσας, για να μη νομίζεις πως το αφήνω έτσι. Εσύ είπες Ηρόδοτο, εγώ θα σου πω πως το θέμα είναι απο Θουκυδήδη αλλα και σχολιασμό περί αυτού απο τον Αυρήλιο Αυγουστίνο (~300μΧ).

ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ..:

Θουκυδίδης (δύσκολονόητη διάλεκτος) όπως άλλωστε η Ελληνική είχε διαλέκτους μεταξύ των οποίων υπήρχαν διαφορές καμία φορά και σημαντικες.. Άλλο ήταν η Αττική διάλεκτος, αλλο η της Λακωνιας, όπως και άλλο ήταν η Αιτωλική)

Και εφόσον το αναφέρατε, για να μην έχετε να λέτε.. ίδου και ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΣ..

Ομήρου Ιλιάς (Εκλήθησαν σύμπαντες οι ΈΛΛΗΝΕΣ να πολεμήσουν τους Τρώες)

Ομήρου Ιλιάς...Ο δέ Θόας, ο υϊός του Άνδραίμονος ήγεϊτο των Αιτωλών, οί οποίοι ενέμοντο το Πλευρώνα (Μεσσολόγι) και τον Ώλενον (Ρίο-Αντίριο) και τη Πυλήνη (Ναυπακτία)...

Δε φαντάζομαι να υπάρχει κανείς ιστορικός ή μη, που με βάση τα ίσχυοντα να ισχυρίζεται ότι στους Τρωϊκούς πολέμους ελάβαν μέρος εκτός απο Έλληνες και Τρώες και κάποιες άλλες φυλές βαρβαρικές?

Ευτυχώς για τέτοια θέματα υπάρχουν τόσες και τόσες ακλόνητες πηγές!!!
Attached files
Αναφορά
3 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Janojuli [Moderator] 2 μήνες πριν
Nike,an to paroume me etsi thelo h etsi mou kapnizei oti tade fylh hrthe apo ekei h ekselhxthke apo tous maimoudes edo sta balkania den bgazoume akrh.ligo pio kato exo grapsei me glossologika gegonota,an theleis kai me laografika otan xreiastei, oti oi albanoi einai apogonoi ton arxaion laon pou zousan thn balkanikh.kapote oloi oi laoi metakinhxthikan,kapioi to 3000 prxr,alloi to 2200,alloi to 2000 opos oi dorieis alloi opos oi slaboi to V-VI meta xr,oi boulgaroi to VIII-IX meta xr.thelo na se tsantiso ligo tora;;o pateras ths istorias o Hpodotos grafei gia tous aitolous,oti milane MIAN AGNOSTOTATHN GLOSSAN.ayto shmainei oti polla barbarika ethnoi zousan me tous ellhnes kai meta ellhnopoihthkan opos oi ambrakes,oi dryopes oi pelasgoi ktpktp....
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 2 μήνες πριν in reply to Janojuli
Janojuli, μη νομίζεις ότι εκνευρίζομαι, πραγματικά δεν εκνευρίζομαι καθόλου. Όσον αφορά τους δωριείς είναι μία θεωρία αίολη και εντελώς αστήριχτη. Ήλθε δηλαδή μια φυλή που επικράτησε, μας λένε, ωστοσο ποτέ δεν έγινε αυτό στην πραγματικότητα. Και αυτο αποδεικνύεται απο τη συνέχεια της γραφής και της λαογραφίας. Η γλώσσα που γράφτηκε στις πινακίδες της Πύλου με τη γραμμική Β, και ομοιάζει σε σε αρκετά με τη γραμμική Α, εμείνε αν και εξελίχθηκε όπως είναι λογικό ως γραφή ίδια και απαράλαχτη.
Αναφορά
2 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 2 μήνες πριν
Γενικά, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Κεντρικής και Βόρειας Βαλκανικής σε ότι αφορά την Αλβανία, την Σερβία καθώς και τη Βουλγαρία, αποτελείται απο πληθυσμούς απογόνων φυλών Σαρματικών. Asiatica Sarmatia, που αν δείτε με προσοχή στον πρώτο-πρώτο χάρτη, στη κορυφή του, θα το διαβάσετε με άνεση.
Και εφόσον ιστορικά ειναι παραδεκτό πως Βούλγαροι και οι Σλάβοι πρωθύστερα από αυτούς προήλθαν απο εκεί.. και γίνεται γνωστό πλέον απο που προήλθαν και οι Αλβανοί, να γράψουμε και για αυτό που ακολουθεί.

Σέρβοι - Βουλγαροι και οι Αλβανοί, προήλθαν άπαντες, με ελάχιστες οι εξαιρέσεις, απο εκεί, κουβαλώντας στα Βαλκάνια μαζί τους και τις έχθρες που είχαν μεταξύ τους στην Ασία.
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

dino [Moderator] 2 μήνες πριν
ke ti thelis na pis me ayto den mporis na katalabis tilemaxe edo den mporis na bgalis akri ta teleytea 500 xronia gia na katalabis mia epidromi apo othomanous ke opiodipote alo lao simene biazmo olon ton ginekon edo oli i soultani ixan mitera elinida den mporis na katalabis edo o aderfos toy papou mou spoudase kerkira prin 60 xronia oli i albania logo oti itan mikro kratos tote spoudase kerkira epidi ixe panepistimio pantreytike elinida apo larisa ke ekane tasera pedia stin ameriki gia na katalavis poso mperdemena einai ta pragmata giayto min exis aytapates ego den milisa gia mayra malia ala gia mayra dermata ke stin elada exete polous melanodermous stin boria ebropi oxi gia kante mia bolta olandia germania ke alou gia na prosgiothite pos sas blepoun edo stin ameriki mexri to 50 sas ixane idia katigoria me tous mayroys den xriazonte erevnes tilemaxe mia ikona xilies leksis tora pouy eiste o patos tis eyropis ke pirate oli pali tin ksenitia sas aresi gemise oli i amerki apo paranomoys neoelines pantos o keros exi girismata mpori kapia mera na pate gia metanasteysi albania pote min les pote pantos emis den tratame kakia den asxolioume alo me sas terma aplos sas kanoune poli propaganda den exete katholo tapinotita ke ayto einai to xirotero gia sas
Αναφορά
Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Alobar1962 [Moderator] 2 μήνες πριν in reply to dino
Άκουσε Dino, για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Από τους αφρικανούς πειρατές πετάγεσαι στους Οθωμανούς κλπ.. Σε βολεύει να λες ότι οι άνθρωποι είναι φυλετικά μπάσταρδοι; Ιδιαίτερα οι Έλληνες, ενώ οι Αλβανοί είναι καθαρό φύλλο; Πώς είναι δυνατόν να μιλάς τόσο επιλεκτικά για προσμίξεις. Εκείνες τις εποχές Dino, οι προσμίξεις ήταν πολύ πιο δύσκολες από ότι τώρα. Πολύ δύσκολα γινόντουσαν γάμοι μεταξύ αλλόφυλλων και αν το ψάξεις λίγο θα το διαπιστώσεις μόνος σου. Ιδιαίτερα όταν αναφέρεσαι στους αιώνες της οθωμανικής κατοχής, θα έπρεπε - αν είχες τις ελάχιστες ιστορικές γνώσεις- να γνωρίζεις ότι εφόσον οι Οθωμανοί θεωρούσαν τους αλλόφυλλους και αλλόθρησκους "γκιαούρηδες" , μιαρούς και κατώτερους, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ γάμους κλπ.. Αυτή είναι και η μόνη πραγματικότητα. Και επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσεις, οι περιστασιακοί βιασμοί από επιδρομές δεν δύνανται να μπασταρδοποιήσουν κανένα έθνος. Αν κρίνω από τα γραφόμενα σου, το πιθανότερο Dino είναι να είσαι Έλληνας και να μην το ξέρεις .
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 2 μήνες πριν in reply to dino
Dino... Μία και γράφεις για Σουλτάνους Λαθεύεις τραγικά, ο Μωάμεθ ο πορθητής είχε μητέρα-μητριά από τη Σερβία, Μάρα Μπράνκοβιτς το όνομα της ήταν, που βεβαιως ο Μωαμεθ τη λάτρευε και δεν έκανε ούτε ένα βήμα χωρίς να την συμβουλευτεί. Άρα πάπαλα τα όσα ανιστόρητα παραμυθάκια γράφεις.

Όσο αφορά που μοιάζουν οι σημερινοί αλβανοί είναι γνωστό σε όλους. Κάποιοι απο εσάς σε σέρβους μοιάζετε, διότι τοσους αιώνες σας είχαν απο κάτω. Σε Ελληνες μοιάζετε διότι η νότια Αλβανία (Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ) αποτελείται απο έλληνες. Και τέλος σε Ούννους μοιάζετε διοτι απο εκεί προήλθατε. Τα υπολοιπα περί ξανθού γένους που λές τα αφήνω σε εσένα και στον σερ Λιακόπουλο.
Αναφορά
3 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 2 μήνες πριν
Όλη η νότια Εύρωπη αποτελείται από Έλληνες στο μεγαλύτερο ποσοστό. Για παράδειγμα, Νότια Ιταλία (Μεγάλη Ελλάδα), Σικελία αλλά και η Νάπολι (Νέα πόλις) που ως ελληνικη πόλη υπήρξε εξ ολοκλήρου αποικία των Χαλκιδέων - Κυμαίων (Μεγασθένης και Ιπποκλης). Ακόμη και στο μεγαλυτερο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ πολιτιστικό μνημείο της Ιταλικής αναγέννησης, το Καπέλλα Σιξτινα ο Μιχαηλ Άγγελος αναπαριστά την Cumae Sibilla (Κυμαία προφήτη).

Αλλά και το πριγκηπάτο του Μονακό (Μονος Οίκος) με το μεγαλύτερο και σήμερα λιμάνι του να λέγεται Ηρακλέους λιμήν. Η Νίκαια και η Μασσαλία και πλήθος άλλων ευρωπαϊκών νότιων ευρωπαϊκων περιοχών σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία προέρχονται στη πλειοψηφιά της απο έλληνες. Που βεβαίως είμαστε, όχι όπως απλά λένε μία ρατσα μία φάτσα.. αλλά η ΙΔΙΑ ράτσα.

Παράδειγμα ακουστε όλοι με προσοχή διαβαστε και θαυμάστε:
http://www.youtube.com/watch?v...
Αλλά και εδώ ΘΑΥΜΑΣΤΕ: http://www.youtube.com/watch?v...

Αλλά και εδώ για το Monaco (δείτε το απόσπαμα History)..

Monaco's name comes from the nearby Phocaean Greek colony, in the 6th century. Referred to the Ligurians as Monoikos, from the Greek "μόνοικος", "single house", from "μόνος" (monos) "alone, single"[8] + "οἶκος" (oikos) "house"....

Όπως δείτε και εδώ Κέλτες και Γαλάτες (Druids): http://www.hellasontheweb.org/...

Επομένως όλη η νότια Ευρώπη τουλάχιστον ειναι φυλετικά Ελληνες..

Dino για εσένα γράφω τώρα. Αν μοιάζετε επομένως σε ευρωπαίους θα έπρεπε να μοιαζετε στους Έλληνες, ωστόσο μοιαζετε με τους ύπολοιπους κατοίκους της Βαλκανικής εκτός απο τους Ελληνες όπως εσύ έγραψες, το τι είναι επομένως κάποια μεγάλη μερίδα των αλβανών, ας το αφησουμε καλυτερα.... για να μη σε κακοκαρδίσουμε και άλλο.
Attached files
Αναφορά
2 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Dino [Moderator] 2 μήνες πριν
fisika ke exi sxesi to xroma tou anthropou me to meros pou apo opo katagete i ksanthi tourki einai albanikis katagogis ke elinikis apo tin boria ellada evro diladi ganitsari i katagogi tou kemal itan albaniki o pateras tou legotan rizai me katagogi apo tin koritsa exseslamithentos me to zori dioti i tourki aferousan ola ta dikeomata stos albanoys ama den ginotousan mousloumani ke ayto ginotan epidi itan polu kali polemistes ke me aytous katektise mexri ke ton dunabi o kastrioti itan bey toy othomanikou stratou diadi o stratigos tous ke aytos einai i etia poy den epektathikan i othomani giayto einai agios gia to batikano ke ethnikos iroas gia aystria ungaria ke ala pola krati giati stamatise tous tous othomanous apo to na kataktisi oli tin evropi ke otan pethane ipirxe ke i metanasteysi ton arbanitoon pros tin ellada parolo ayto i albania den exeslamithike oli peripou to 45 tis ekato einai akoma xristiani eno to ipolipo einai athei ke opiadipote ali thriskia einai spania se xora na zoun armonika oles i thriskies esis parolo pou genisate ton politismo diladi enoo i pali elines poy itane kathari evropei ektos apo tin peloponiso stis aktes tou pirgoy pou ginotousan piraties apo tinisiuos ke livioys afrikanous ke ayti anakateftikan me dopious ke exoume to simerino apotelesma fisika ke apo tin othomaniki aytokratoria ipirxe aliosi plithismou giati kirie tilemaxe den exi melanous i boria evropi giayto file ta xaraktiristika toy anthropu dilonoun tin katagogi i albani miazoun pio poly me evropeous apo aloys laous tis evropis de milame gia roma 10 tis ekato ke to alo i alvania einai poly mikro kratos to 1945 o plithismos itan 757 xiliades den xriazete na exete toso misos opos ke i omoethnimou gia na min paraksigitho i albania einai akoma mia diaytharmeni xora apo neoploutous ke tha xriasti pola xronia gia na gini 100 tis ekato dimokratiki edo ginonte pola akoma stin elada pou einai 200 xronia eleytheri ke xoris diktatories[ ]7\ oxi i albania pou exi mono 20 xronia giayto min ta isopedonete ola
Αναφορά
Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Alobar1962 [Moderator] 2 μήνες πριν in reply to Dino
Άκουσε Dino γιατί λες πράγματα που δεν στέκονται λογικά. Πρώτον η Τυνησία είναι στην Αφρική άρα δεν καταλαβαίνω τον διαχωρισμό που κάνεις μεταξύ Τυνύσιων και Αφρικανών πειρατών. Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να εννοείς ότι οι πειρατές αυτοί κατάφεραν να αλλοιώσουν γεννετικά τον πληθυσμό της Πελοπονήσου. Διοτί για να γίνει κάτι τέτοιο δεν θα αρκούσε ένα απλό πλιάτσικο ή οι περιστασιακοί βιασμοί. Εάν πραγματικά πιστεύεις ότι μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μάλλον χρειάζεσαι μαθήματα Γενετικής. Ορίστε λοιπόν, διάβασε αυτό για να μάθεις τι πραγματικά ισχύει. Αρκετά με τις μπουρδολογίες όλων όσων προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους εις βάρος των Ελλήνων.

Origin, Diffusion, and Differentiation of Y-Chromosome Haplogroups E and J: Inferences on the Neolithization of Europe and Later Migratory Events in the Mediterranean Area,

Και πού είσαι Dino; Δεν είναι όλοι οι Βόρειοι ξανθοί. Έχει πολλούς μα πάρα πολλούς μελαχροινούς. Μην ξεχνάς άλλωστε και τον παράγοντα ήλιο έτσι; Δε μπορείς να συγκρίνεις το εκρού του νεκρού των Σκανδιναυών πχ με το σταρένιο των Νότιων (Ιταλών, Ελλήνων, Ισπανών, Πορτογάλων) και να βγάζεις ανόητα πορίσματα. Όσο για το πώς μοιάζουν οι Αλβανοί; Σίγουρα πάντως φίλε δεν παιρνιέστε για βορειοευρωπαίοι.. ξέχνα το.
Αναφορά
3 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Lucas [Moderator] 2 μήνες πριν
Το άρθρο παρά το ότι δεν καταλήγει σε συμπεράσματα, και πως θα μπορουσε να το κάνει άλλωστε αυτό, δεν το βλέπω καθόλου για προκλητικό πιστεύοντας οτι απλά προσπαθεί να ψηλαφίσει την πραγματίκοτητα. ΑΝ το κάνει αυτό με επιτύχια ή οχι, πάντως το προσπαθεί.

Janojuli, αν κάτι ειναι προκλητικό δεν ειναι το άρθρο. Προκλητική στα Βαλκάνια υπήρξε η ιστορία. Προκλητικές υπήρξαν οι ιστορικές συγκυρίες.
Προκλητική υπήρξε κάποια στιγμή η έλλειψη αντοχής των λαών της περιοχής για να αντέξουν στις πιέσεις εισβολέων. Προκλητικός στάθηκε ο χριστιανισμός, προκλητικό φάνηκε και το βυζάντιο όταν αναλώθηκε σε ιντριγκες. Προκλητικοί φαινόμαστε και τώρα ακόμη εμείς οι γηγηνείς λαοί της περιοχής που αντι να ενώσουμε χωρίζουμε δυνάμεις.
Αναφορά
2 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Janojuli [Moderator] 2 μήνες πριν
dino,kai ego albanos eimai! parolo pou to arthro pano einai poly proklhtiko,ayto den shmainei na bryzoume ton ellhniko lao,sto kato kato einai oi geitones mas,mas enonoun polla pragmata para na xorisoun.polloi apo mas spoudasan ekei kai sou leo oti sta balkania einai mallon oi monoi pou mas moiazoun sthn nootropia.gia ton Luca,tous tourkous tous ''agapame,, giati fobomaste ta imperialistika sxedia ton kybernhseon ton geitonon.mallon kai apo to syndromo ths stokxolmhs,dhl.na agapas ton exthro sou,porolo pou mas gamhsan 500 xronia...
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Hellas [Moderator] 2 μήνες πριν
@Dino δεν καταλαβαίνω ειλικρινά την παρέμβαση σου, εφόσον το παρόν άρθρο δεν αμφισβήτησε σε κανένα σημειο τις ικανότητες ή την ευφυία των σημερινών Αλβανών.

Απλά ένα άρθρο ιστορικού περιεχομένου είναι που άλλωστε δεν καταλήγει σε κανένα οριστικό συμπέρασμα. Το μόνο που προσπαθεί να κάνει ειναι να αναδείξει μία πτυχή της ιστορίας.

Αλλά ακομή και να υποθέσουμε πως ολα τα ερώτηματα που βάζει τελικά αληθεύουν ως απαντήσεις και πάλι αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι σημερινοί αλβανοί ειναι ασιατικής πρόελευσης.

Ωστόσο και έτσι να συνέβη, με αποτέλεσμα οι σημερινοί Αλβανοί να είναι στη πλειοψηφια τους ασιατικής προέλευσης και πάλι αυτό δεν μειώνει επ΄ουδενί τρόπο ουτε την ευφυϊα σας ούτε την ικανότητα σας προς εργασία. Εσύ δλδ τι νομίζεις οτι οι κατοικοι του Dagestan είναι υποδεέστεροι σου; Αν το πιστεύεις αυτό, κάνεις τραγικό λάθος, εφόσον το Dagestan εχει αναδείξει πολλους διακεκριμένους επιστημονες ανα το κόσμο υπερπολλαπλάσιους της Αλβανίας.
Αναφορά
2 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

dino [Moderator] 2 μήνες πριν
kouna pou sa kounage einai tixeo dite ti fatses exete esis ke ti emis emis imaste 90 tis ekato ksanthi esis eistai oli melani katamavri diladi asiates tixeo einai oti mesa se 20 xronia kataktisame olo ton kosmo ameriki kanada eimaste ayti ti stigmi i kaliteri mathites sta panepistimia tous edo se sas tous zilarides ixame pola empodia parolo pou irthane 75 tis ekato xoriates episima apo mas tora fevgoune ke ayti enas skotone propaganda kanate xilia dio legate parolo poy ixame koumounismo diktatoriko anaktame tis dinamis pantou ke tha to dite ikonomika kinonika epistimonika eno esis eistai exmaloti ton agoron oplon apo usa ke i tourkia to idio dinete disekatomiria se ayta eno de doulevete eiste oli koprites oli i ikodomi einai apo albanous ke to alo emis katargisame ton strato ke exoume rithmo anaptiksis 10 tis ekato filakia pola dino apo new york
Αναφορά
Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Τηλέμαχος [Moderator] 2 μήνες πριν in reply to dino
Τι σχέση έχουν αγαπητέ Dino όλα τα εκτός θέματος που αράδιασες με το παραπάνω άρθρο; Είναι οι Αλβανοί ξανθοί και δεν είναι οι Έλληνες; Τι έχεις λοιπόν να πεις και για τους γαλανομάτες/πρασινομάτες Τούρκους, που κάθε άλλο παρά ευρωπαίοι είναι; Υπάρχουν και μελαχροινοί Αλβανοί, και ξανθοί Έλληνες.. όπως υπάρχουν και μελαχροινοί Γερμανοί και Κέλτες. Τα περί ασιατών λοιπόν κράτα τα για να αυτοπαραμυθιάζεσαι..

Κανείς δεν αμφισβήτησε την εργατικότητα σας. Θα σου υπενθυμίσω ωστόσο ότι εδώ στην Ελλάδα οι ομόεθνοι σου κατάφεραν να βγάλουν χρήματα τα οποία επέτρεπαν και επιτρέπουν στις οικογένειες τους στην Αλβανία να περνούν καλά. Θα σου πω και κάτι ακόμη που ίσως δεν γνωρίζεις, ή δεν θέλεις να παραδεχτείς. Οι Αλβανοί πήραν πολλές δουλειές από τους Έλληνες, εξαιτίας της αισχροκέρδιας αρκετών Ελλήνων επιχειρηματιών, που προτίμησαν τον Αλβανό εργάτη από τον Έλληνα, διότι ο Αλβανός τους έβγαινε πολύ φθηνότερα. Κι έτσι έμειναν χιλιάδες Έλληνες εργάτες άνεργοι..

Και μάθε επίσης-διότι είσαι μάλλον πολύ μικρός για να το ξέρεις- ότι το πρώτο λαθρομεταναστευτικό κύμα Αλβανών που κατέκλησε την Ελλάδα, προήλθε από τις φυλακές σας που άνοιξε ο Αλία και τους ξαμόλησε προς κάθε κατεύθυνση. Αυτοί σκότωναν και σκοτωνόντουσαν και μεταξύ τους ακόμη και για ένα κατοστάρικο.. και βίαζαν ακόμη και 80χρονες γριούλες.

Γι'αυτό κράτα τις ανοησίες σου για αυτούς που δεν γνωρίζουν.
Αναφορά
4 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Ariadni [Moderator] 2 μήνες πριν in reply to dino
Ενταξει ρε Dino μας, να μη σε στεναχωρέσουμε και μας πάθεις και κανένα κακό απο μαράζι. Μόνο δύο απορίες έχουμε, που αν μπορείς μας απαντάς.
Η Νέα Υόρκη είναι κοντά στα Νέα Μουδανιά?
Η ανάπτυξη σας είναι σαν την υπανάπτυξη της Αλβανίας?
Αναφορά
2 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Lucas [Moderator] 2 μήνες πριν
Θα συμφωνήσω σε αυτό που γράψατε ότι η γραφή δεν ήταν "κτήμα" του πολύ κόσμου όσο ήταν περισσότερο κτήμα της τότε άρχουσας τάξης, για λόγους γενεαλογίας, νομοθεσίας, καταγραφής των "βασιλικών" προϊόντων, του πλούτου κλπ Τέλος θα ήθελα να συμπληρώσω το εξής: πρώτα, πως η "συζήτηση" μαζί σας υπήρξε θετική και πως δεν είναι καλό να αποδομείται η αντίληψη που έχει ξεχωριστά κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ένα απο τα κεντρικά ζητήματα είναι η προέλευση, του "ποιος ειναι, από που έρχεται και προς τα που πάει", έθνος, φυλή και τα λοιπά. Επίσης να τελειώσω με την αίσθηση που έχω.. πως αν θέλουν να είναι οι σημερινοί αλβανοί απογονοι Ιλλυριών θα έπρεπε να αισθάνονται αρκετά κοντά στους Έλληνες και όχι να επιλέγουν Τούρκους λοιπούς μουσουλμάνους κλπ. Σε ότι αφορά την ΙΕ θεωρία, επιτρέψατε μου να την ονομασω μπουρδολογία. Είναι βέβαια πολύ μέγαλο ζήτημα οι μπαρουφολογίες της γλωσσολογίας, για να αναλυθούν μέσα απο σχόλια, ωστόσο η λογική λέει πως οι πρωτολαλιές απο κάθε λαό εγιναν με βάση την ηχητική απόμιμηση των φυσικών νοημάτων. Για παράδειγμα, πως αλλιώς θα μπορουσε ο πρωτογονος να μιμηθεί το υδωρ που ρέει.. παρα μόνο με τον ήχο που αυτο κάνει όταν ρέει? έτσι λοιπόν έχουμε σε ολες τις γλώσσες τον ίδιο περίπου ηχο που παραστατικά γίνεται με το ρρρρρρρ. Ίσως αν γίνει αναζήτηση στην σημερινή αλβανική να μη βρέθει μεσα στο αντίστοιχο ελληνικό υΔωΡ η ηχητική απόμιμηση (ρ), μπορεί ομως να βρεθεί μεσα στο αντιστοιχο ρυάκι (ισως όμως στο αλβανικό ρυάκι να βρείτε το Δ=εδαφός και Ρ=ρεω). Εν κατα κλειδι αυτο που θέλω να πω ειναι πως είναι φυσικό όλες οι γλώσσες του κόσμου να έχουν ίδιες ρίζες. Αυτό ομως δε σημαινει πως υπάρχει μία κοινη φυλετική καταγωγή που έδωσε τελικά και γλώσσα.
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Janojuli [Moderator] 2 μήνες πριν
Luca, otan to blepeis sth proth matia kathenas tha sou edine dikaio! omos den mporei na agnountai ethnoi,giati den eixan grapto logo h alfabhto.sthn arxh yphrxan agraptoi nomoi,meta grafthkan..oi germanikoi nomoi grafthkan poly pio meta,me latiniko alfabhto..oi blaxoi ton balkanion den exoun mexri shmera diko tous alfabhto..h giagia mou emathe ta blaxika apo thn mhtera ths kai h mhtera ths apo thn mhtera ths kai etsi ayth h istoria krathse peripou 2000 xronia...to idio synaibh me thn keltikh glossa,me tous agglosaxones ktp.sto kato kato den htan opos shmera pou h grafh kai to diabasma einai pronomio olon.oi baltikes glosses grafthkan to 15 aiona m.xr.(to proto dokumento) bebaios symfono me sena oti mia ekfrash sta illyrika den exei apokal.akoma.ayth tha elyne ola ta problhmata ths alb.glossas, dhladh kateythian kai oxi pairnontas apomonom.lexeis kai syggriontas ta bgazoume symperasmata.me liga logia tha htan pio eykola.oi shmerinoi akadhmaikoi exoun xoristei sta dyo oson afora thn albanikh.mia omada leei oti h alb.einai apogonh ths illyrikhs,h allh leei oti h albanikh proerxetai apo thn thrakikh glossa kai malista apo thn dialekto ths fylhs ton besson pou xathke to 7m.xr.aiona.kai to yposthr.me 80 peripou thrakikes lexeis pou exei h albanikh opos burre-antras,dren-elafi,mal-bouno,amalusta-xamomhli,burg-fylakh,djale-agori ktp.o boulgaros thrakologos duridanov,thn grafh dadaleme me ellhn.alfabhto pou brethke se mia tafoplaka thn exhgei os da dale me! pou shmainei ''gh,krathse me,,.aytos thn bgazei apo to alb.dhe dale me...einai sigouro,apo tous arx.syggrafeis,oti otan h proteyousa ths hpeirou h foinikh,perikyklothke apo tous illyrious,h basilissa teyta tha illyrias esteile ena gramma ston strathgo ths ton skerdilaida na gyrisei piso...eimai poly periergos se pia glossa egrapse ayto to gramma kai me pio alfabhto.kapoios gallos monaxos grafei to 12 ai.mxr.oti oi albanoi grafoun biblia sth glossa tous..dysthxos h proth grafh sta albanika anhkei to 1463.to proto biblio pou exei brethei mexri shmera anhkei to 1555.einai h theia leitourgia tou monaxou gjon buzulku...mia anakalypsh pio palia tha esbhne kathe amfibolia.....
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Lucas [Moderator] 2 μήνες πριν in reply to Janojuli
Να γραψω τη γνώμη μου για τις επιμέρους αναφορές που κάνατε σε λέξεις.. αφού πρώτα γράψω πως είμαι και εγώ πολύ περίεργος να εγνωρίζα σε ποιά γραφή και αλφάβητο γράφτηκε η επιστολη της Βασίλισσας προς το στρατηγό της..

Ας πάμε όμως στη λέξη που γράψατε burg (-as).. μία ερμηνεία της που θα αναφέρω τώρα απο την αρχαία ελληνική ειναι η ριζα πυρ-γος.. Πύργος: αμυντικό οχειροματικό έργο, αργότερα οι φυλακές είχαν το ίδιο σχήμα... πυργοι δηλαδη.. Σε ότι αφορά το (Δ)α, δα-λε-με νομίζω πως αναφέρεται στη Γή. Ποια είναι η λογική που το γράμμα Δ κατατάχθηκε αλφαβητικά μετά ακριβώς απο το γράμμα Γ εξηγεί και το νόημα του. Στην ελληνική το γράμμα Γ έχει άμεση σχεση με τη Γη αυτή καθ΄αυτή. Ενώ το γράμμα Δ έχει άμεση σχέση με τη Γή ως στοιχείο της, ως παράγωγο της. Ας πάρουμε για παράδειγμα: Γη-μητηρ, Δη-μητηρ.. αλλά και ε-Δα-φος, Δ-ρ-ομος, πε-Δ-ιαδα, Δ-εντρο, Δ-ρυς κλπ.
Αλλά και περισσότερο: Γα-Λα, Γ-υναικα, Γ-όνος, Γ-αμος, εΓΓυμοσύνη και άλλα πολλά.
Αναφορά
Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Lucas [Moderator] 2 μήνες πριν
Janojuli, θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποια βασικά. Αν κάποιοι αισθάνονται και θέλουν να λέγονται Ιλλυριοί ή όποια άλλη εθνότητα εφοσον δεν παραποιούν ταυτότητα άλλου, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επίσης, αν υπάρχουν μέχρι σήμερα απόγονοι των Ιλλυριών, αυτοί θα βρίσκονται με πολύ μεγαλύτερη πιθάνοτητα στην σημερινή Αλβανία και για πιο σωστά θα λέγαμε πως είναι βεβαιότητα κάτι τέτοιο. Βεβαίως κάθε έθνος, ειδικά σε αυτή τη περιοχή που εγινε πεδίο μεταναστεύσης μεταξύ Ασίας και Ευρώπης εχει και τις φυσιολογικές προσμίξεις του. Άρα μέχρι στιγμής συμφωνα με τα πιο πάνω γενικά, θα έλεγα πως δεν πρέπει να επιμείνω περισσότερο. Ωστόσο υπάρχουν κάποια ομιχλωδη σημεία στο συγκεκριμένο θέμα που συζητάμε. Η ΓΛΩΣΣΑ, ιδιαιτερα η γλώσσα η γραπτή. Δεν μπορώ να δεχτώ, πως υπήρξε φυλή, όσο και απομονωμενη να ήταν, ειδικά σε αυτή την περιοχή που δεν ειχε γραφή (αλφαβητο). Η Ιλλυρία όπως και να το κάνουμε, κατα περιόδους ειχε μία οργάνωση που ένωνε τη φυλή κάτω απο μία ή περισσότερες ηγεμονίες. Και γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο θέλει στοιχειώδη οργάνωση, και η οργάνωση απαιτεί νόμους, απαιτεί καταγραφή, απαιτεί αρχεία κ.ά. Και όλα αυτά νομίζω πως απαιτούν γραφή. Και δεν αναζητούμε ένα αλφάβητο χιλιετία/ες π.Χ. Ας πούμε ως υπόθεση εργασίας πως αναζητούμε ενα αλφάβητο κοντα στο έτος μηδεν. Ποια ειναι τα δείγματα γραφής σε αυτο τον τόπο ; Ήταν ελληνική η γραφή; ήταν Λατινική; τι ήταν τελος πάντων; Και αν ειχε ένα αλφαβητο πως αυτό τελικά χάθηκε στο μεταξύ, ωστε αργότερα να χρειασθεί -στη νεωτερη εποχή- να γίνει ένα νέο; Αυτά τα ερωτήματα τα βλέπω για απολύτως λογικά. Και αν έχετε απάντηση ειμαι έτοιμος να σας ακούσω. Προσέξτε, δεν μιλαμε για τον προφορικό λόγο, διότι επιτρέψατε μου να συμπληρώσω πως για να συζητήσουμε για το προφορικό λόγο στα 500πΧ για παράδειγμα θα πρέπει να τον έχουμε ακούσει ως αυτηκόες μάρτυρες. Αλλα αυτό δεν ειναι δυνατό να γίνει εκτός και αν είχαμε στη διαθεση μας χρονομηχανή! Έχετε να δώσετε κάποιες απαντήσεις για ολες αυτές τις απορίες; Με καλή πρόθεση θα ήθελα να ακούσω.
Αναφορά
2 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Janojuli [Moderator] 2 μήνες πριν
ego sas leo lykos,eseis mou deixnete ta apotypomata.bebaios oti se kathe glossa yparxoun danismoi lexeon, alla den mou lete pote eginan tetioi danismoi.gia thn lexh xioumor,internet ktp ktp.einai neoterismoi dhl.exoun danistei sta teleytaia xronia.tis lexeis pou sas anafera einai arxaia.px.h arxaia illyr.polh ulqin tou mayrobouniou san lexh proerx.apo to illyr.ulk.(lykos)sta albanika to lyko ton lene ulk.to idio kai me ta ulcisia castra sthn panonia.to pio shmantiko einai ayto to pou htan oi latinoi kai oi byzantinoi otan katakththike to dyrraxio(byz.polh),h aylona,ta skopia,h skodra ktp. apo tous albanous barbarous??oson afora thn lexh arnaout ton tourkon den einai tipot'allo allo apo thn lexh arbaniths ton ellhnon kai sta tourkika legetai arnavut kai oxi arnaut.ta georgiana den eina glossa indoeyropaikh,h albanikh einai.px:to rhma phero sta arxaia ellhn.,latinika einai fero,albanika bart,sanskritika bharati.to drys ton ellhnon einai tree ton agglon,dru ton albanon kai dru ton arx.indon.o basileias Hyllis ton illirion san lexh shmainei astro h kati pou feggei.sta alban.hyll shmainei astro.ayto exei sxesh kai me thn ellhn.lexh hlios sta plaisia ths indoeyrop. oikogeneias.O allos basil.Bardhylis ton illyrion san onoma exhgitai mono sta alb. pou shmainei leyko asteri...h albania tou kaykasou einai aplos mia symptosh,opos kai h arxaia albania ths megalhs bretanias.shmera oi albanoi aytoapokalountai shqipetar,logo mias ashmanths fylhs sthn boreia albania.opos kai h ashmanth illyrikh fylh ton albanon apo pou bghke h onomasia oloklhrhs perioxhs.to idio synaibh kai me mia mikrh fylh apo pou bghke to onoma ellhn kai ellas,etsi kai se polles periptoseis polles onomasies proerxontai apo fyles ashmantes h mh.olh ayth h istoria me kaykaso einai efeyresh kapoion poy hrthan sta balkania to 7 kai 10 aiona meta xrhstou kai ekanan ta pio frikalea egglhmmata eis baros plhthysmon stis arxes tou mesaiona.arxizontas apo tis illyrikes alpeis kai ftanontas sth peloponhsso oi dromoi ton poleon gemizan me ptomata athoon(ieronymos dalmatias).....
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Lucas [Moderator] 2 μήνες πριν
Ο Στεφανος Βυζάντιος (τον φέρνουμε ως παράδειγμα διότι είναι απο τους τελευταίους που γράφει περι Αλβανών) δεν ήταν αμελητέος ή ασήμαντός συγγραφέας, το αντίθετο είναι απο τους πλέον έγκυρους ιστορικούς, φιλόσοφους και γεωγράφους του 4ου μ.Χ. αι. Και όμως αναφέρει ως εθνότητα Αλβανών, αυτούς ακριβώς που αναφέρει και το συγκεκριμένο άρθρο.

Το ίδιο κάνει ακριβώς 2 αιώνες νωρίτερα απο τον Στεφανο Βυζάντιο και ο Πτολεμαίος που αναφερόμενος σε εθνότητα Αλβανών συμπληρώνει σαφέστατα και μονολεκτικά με την φυλετική ονομασία, Σκύθαι. Όπως άλλωστε το ίδιο κάνουν και όλοι οι άλλοι συγγραφείς συν μερικούς άλλους Λατίνους (που δεν αναφέρθηκαν καθόλου).

Τι συνέβη στ΄αλήθεια μετά τον Στεφανο Βυζάντιο ώστε μετά απο τρείς αιώνες και αργότερα αυτή η ονομασία εθνότητας Αλβανοί "να αποδίδεται" από βυζαντινούς συγγραφείς σε φυλετική ομάδα στα Βαλκάνια ; Διότι οι βυζαντινοί συγγραφείς μέχρι και την Άννα Κομνηνή γράφουν περί φύλου ΑΛΒΑΝΩΝ και όχι περί Ιλλυριών, oύτε (κάν περί Ηπειρωτών) τους οποίους μάλιστα Αλβανούς (περί Αλβανιτών αναφέρουν) τους εντοπίζουν στα σημερινά Σκόπια. Και είναι προφανές οτι οι βυζαντινοί αυτοι ιστορικοί αναφερόμενοι σε Αλβανούς δεν εννοούσαν τους Ιλλυριούς διότι θα το εγνώριζαν καλά εφόσον η Ιλλυρία αποτελούσε θέματα της ίδιας της αυτοκρατορίας τους που αυτοί οι ίδιοι διοικούσαν. (θέματα Νικοπόλεως, Δυραχίου κ.α.)

Σε ότι αφορά την Γραφή. Η γλώσσα των σημερινών Αλβανών, παρα τα αντιθέτως γραφόμενα απο εσάς, είναι συμφωνα με την ΙΕ θεωρία η συγγενέστερη γλώσσα στην Αρμενική. Την ΙΕ Θεωρία δεν την επικαλούμαι ως βάσιμη θεωρία, διότι απλά δεν μπορεί να έχει καμία σχέση η οποια ομοιότητα στη γλώσσα με την φυλετική καταγωγή. .

Γράψατε για τοπονύμια, και όμως οι Τούρκοι έλεγαν τους σημερινούς Αλβανούς, με την ονομασία ΑΡΝΑΟΥΤ (ηδες). Πως εξηγείτε εσείς, ότι στον σημερινό Καύκασο, κοντά στο σημερινό Νταγκεσταν, την αρχαία Αλβανία, υπάρχει μία ευρύτατη περιοχή με την ίδια ονομασία?

Για το Αλβανόπολις που ειπατε, ήδη στο άρθρο γράφεται για Άλβα-νον στην σημερινή Ιταλία. Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό? Επίσης ειναι γνωστό πως υπάρχει και μια χώρα σήμερα, η Ελβετία που σημαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, είναι δηλαδή η ονομασία ενός κράτους (υψιπεδου) που έχει περισσότερες εθνότητες (εξ ου και τα καντονια της).

Και τέλος πάντων .. διαβάστε και εδώ...

(Edited by a moderator)
Αναφορά
3 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Janojuli [Moderator] 2 μήνες πριν
oi lexeis aytes apodykn. akribos oti oi alvanoi einai oi apogonoi ton illyrion,dhladh h glossa htan idia,bebaia me allages logo xronou,alla einai idia.oson afora thn albanopolis,oi syntetagmenes peftoun sto shmerino xorio ths krougias sth kentrikh albania.to xorio legetai zgerdhesh kai poly konta tou yparxei mia arxaia polh.oi albanoi milane mia indoeyrop.glossa kai kammia sxesh me glosses tou kaykassou.an eixan erthei apo to kaykaso, sthn perioxh ekei tha yphrxan toponymies ktp.kati pou den yparxei.deyteron kanenas arxaios syggrafeys grafei gia kapoious albanous pou hrthan sta balkania me tous barbarous.oi arxaioi htan akribeis stis kinhseis ton laon...
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Τηλέμαχος [Moderator] 2 μήνες πριν in reply to Janojuli
Να με συγχωρείτε αλλά οι λέξεις από μόνες τους δεν αποδεικνύουν τίποτε. Δάνεια και αντιδάνεια σε γλώσσες υπήρχαν από ανέκαθεν. Το τουρκικό "ντεφτέρι" προέρχεται από το ελληνοβυζαντινό "δευτέριον", το αγγλικό "χιούμορ" δεν είναι παρά η ελληνική λέξη "χυμός/χουμός" και ούτω καθεξής. Οι δανεισμοί λέξεων δεν αποδεικνύουν τίποτε, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει ούτε ένα αρχαιολογικό εύρημα που να αποδεικνύει την ιστορική συνέχεια και τη σχέση των Ιλλυριών με τους Αλβανούς. Εάν ήταν έτσι αγαπητέ, και οι Τούρκοι θα έπρεπε να ονομάζονται Έλληνες, εφόσον ζουν σε μέρη που κατοικήθηκαν από Έλληνες για χιλιετίες.
Αναφορά
2 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Lucas [Moderator] 2 μήνες πριν
Είναι γνωστή η ρίζα της λέξης (όπως Αλβιών, Άλπεις κλπ), και πως είχε να κάνει με αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε σήμερα "βουνισιος" ή Ορεσείβιος. Ωστόσο αυτό που φαινεται παράξενο, είναι το γεγονος, να δίνεται στην σύγχρονη εποχή γεωγραφικός προσδιορισμός σε ένα υπαρκτό έθνος.

Σε οτι αφορά τον Πτολεμαιο. Πραγματικά περιγράφει την Αλβανόπολι την οποία θα πρεπει να τονίσουμε πως με το σύστημα συντεταγμένων που είχε ΔΕΝ την τοποθετεί εντός της Ιλλυρίας ενώ ο ίδιος ο Κλαύδιος Πτολεμαιος αναφέρομενος στους Αλβανούς συμπληρωνει ... Σκύθαι. (όπως σωστά γραφεται και στο άρθρο)
Αναφορά
2 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Janojuli [Moderator] 2 μήνες πριν
ioanna,oi illyrioi zoun akoma kai aytoi einai oi albanoi.ego sou exhghsa lexeis sta alvanika me proeleysh arxaioellhnikon kai lexeis sth dorikh me katagogh illyrikhs kai shm.alb.oson afora thn lexh albania,gia proth fora to exei perigrapsei o klaydios ptolemaios sta geografika toy,o opoios mila gia thn illyrikh fylh ton albanon kai thn proteyousa tous albanopolis.milame gia to II meta xr.aiona.lexeis illyrikes ton fylon,potamon,poleon ktp.ekshgountai sthn albanikh. opos h dalmatia pou shmainei h xora ton probaton apo ton alb.dalme--delme.kai h proteyousa ths delminion---probatoxori.o hrodotos ton kalei topos mhloboton...h dardania topos ton axladion apo dardha axladi.oi taylantioi apo tous talantouse-xelidoni.toponymies opos dimallum,malluntum,dacia maluensis----antist.dybouna,bouno,paraliakh dakia exoun sxesh me ton mal--bouno sta alb.tergesth,opitergum apo thn lexh treg---agora.metubarris, barbanna exoun sxesh me berrake--botsalos,o potamos mathis sthn boreia albania shmainei potamos me ammo,etsi legotan kai o dounabhs apo tous illyrious MATHOAS,to oros Bora ton paionon shmainei to oros Xioni.h albanikh exei sxesh poly kai me thn thrakikh kati pou shm.oti oi thrakes htan ksadelfia ton illyrion.px.drizoupara shm.perasma me thamnous(alb.driza=thamnos),buridava---poly ton andron(burre=andras),alb.dren(elafi)=dren thrax,illyr.karpii=karpatus mons=karpathos=alb.karp pou shmainoun braxos,thrax.telmis=alb.djelm(agoria),kopil.alb(bastardos gios)=thrax.kopil(paidi)=gr.kopela(koritsi),ill.Vendum=Ayendetai=alb.vend(xora,meros),h polh ouria ton messapon exei sxesh me thn bylazora kai thn alb.oura pou shm.apsida(kemeri) ths portas kai meta phre to nohma ths gefyras.gia shmera pisteyo ftanei..
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Τηλέμαχος [Moderator] 2 μήνες πριν in reply to Janojuli
Τι σχέση έχει η καταγωγή των Αλβανών, όπως αναλύεται στο άρθρο, με τις λέξεις που παράθεσες; Αποδεικνύουν τι ακριβώς;
Αναφορά
3 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 2 μήνες πριν
Θα συμφωνούσα με το Γιώργο. Θα συμφωνούσα και με τον janojuli.

Ωστόσο το άρθρο διαβαζοντας το πάλι, με προσοχή δεν αφήνει κάπου την υποψία οτι δεν υπήρξαν Ιλλυριοί. Αντίθετα νομίζω.

Κατά τα άλλα μου φαινεται μύστηριο πραγματικά τι μπορεί να συνέβη με αυτο το έθνος το Ιλλυρικό και σήμερα δεν έχει αφήσει σημάδια ιστορικής συνέχειας.
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 2 μήνες πριν in reply to Nike
Θέλω να συμπληρώσω, κατι που λησμονησα πριν και το νομίζω σημαντικό.

Οτι υπήρχε Ιλλυρικό φυλο αυτό ειναι βέβαιο, ότι σήμερα δεν υπάρχει όπως υπήρχε και αυτο θα λέγαμε πως ειναι "φως φαναρι", ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και σημερα απόγονοι Ιλλυριών, Ωστόσο όσοι και να είναι αυτοι σήμερα, φαίνονται για αιώνες να μην μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην σύγχρονη κρατούσα κατάσταση.
Αναφορά
2 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Janojuli [Moderator] 2 μήνες πριν
me liga logia,oi illyrioi phran lexeis apo tous ellhnes,alla synebh kai to antitheto..einai poly logiko gia laous poy zousan kai zoune akomh sthn geitonia...
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Janojuli [Moderator] 2 μήνες πριν
oi albanoi einai illyrikon genos gia para pollous logous.proton,sthn alvanikh yparxoun polles lexeis ths arxaias ellhnikhs kati pou shmainei oti oi progonoi ton dyo laon zousan sthn idia perioxh edo kai xiliades xronia..lexeis opos lakna(mapouli) apo lahanos,mokna(h mylopetra) apo mhxanh,pras apo prasa,hekur(sidhro) apo agkyra kai alles lexeis botanon kai fyton...ayth th stigmh den ta thymamai ola...apo thn allh yparxei sth dorikh h lexh diza pou shmainei katsikaki.h lexh ayth apoteleitai apo thn piza di(sta albanika katsiki kai to ypokorist.-iza)opos leme barkiza,preveza ktp.(mikrh barka,mikro perasma antist.) h lexh glaros ths arxxaias proerxetai apo thn lara,dhladh to poyli me leyko xroma alla kai me kapoies kylides mayres h gkri...sas ta leo ayta giati einai ena pedio to opoio to agapo poly..den thelo na mpo stis lexeis latinikes poy exoun mpei sthn albanikh glossa,giati einai para polla..ayto shmainei oti oi romaioi katakthsan ton lao pou zouse apo thn shmer.slobenia mexri sthn hpeiro..kai kati allo,h lexh glossa,sta arxaia legotan gloxa,sthn shmer.alban.legetai glouxa.ta symperasmata bgalte eseis....
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 2 μήνες πριν in reply to Janojuli
Ναι φίλε, όπως τα λές ΘΑ ΗΤΑΝ.
Αν... αν δεν είχατε σήμερα στην αλβανική, και λέξεις αγγλικής ή γαλλικής προελευσης κ.ά. Και είναι πολύ απλό αυτό, εφόσον πηρατε λέξεις πολυ πρόσφατα, δανεια απο τις δυτικές γλώσσες (την αγγλικη ή γαλλική ή ακομη και ιταλικη).

Αυτό τι σημαίνει οτι είσαστε και συγγενείς των Άγγλο / γαλλων?

Ασφαλώς και η αλβανική έχει λέξεις Ελληνικές, άλλωστε όλος ο κόσμος έχει. Αν διαβάσεις ενα καλό λεξικό σε όποια γλώσσα και να διαλέξεις θα παρατηρήσεις χιλιάδες λέξεις ελληνικές. Όπως ασφαλώς και η ελληνική εχει επιρρεασθεί απο άλλες γλώσσες .

Ωστόσο το αρχαιο αλφαβητο σας που ειναι? Η αρχαία γραφή σας που ειναι και αυτή; Πολύ περισσότερο, αν υποθετικά εφέρνες ενα τετοιο αλφαβητο αρχαιο ποια θα ειναι η αντιστοιχία του "αρχαίου" με το σημερινο αλφαβητο σας. Στην Ελληνική υπάρχει τετοια αντιστοιχία μεταξύ αρχαίου και νεοελληνικού, σε εσας γιατι δεν υπάρχει τίποτε?

Και τέλος πάντων εμείς εδω, στο άρθρο, δεν γραφτηκε κάπου οτι δεν υπήρχε μία αρχαία φυλή Ιλλυριών, αντίθετα εξηγηθηκε (οσο ήταν δυνατό) οτι η φυλή αυτή υπήρχε μεν, για αιώνες όμως δεν υπάρχει πια.
Αναφορά
5 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Subgenius999-o [Moderator] 5 μήνες πριν
Ακόμα και ο όρος Αλβανική γλώσσα είναι αυθέραιτος. Τα "Αλβανικά" είναι ένα κράμα ελληνικών, σλαβικών και λατινικών.
Οι Αλβανικές λέξεις (Αλβανοί του Καυκάσου) είναι μόνο το 8%.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ!
Αναφορά
11 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Επισκέπτης [Moderator] 2 μήνες πριν in reply to Subgenius999-o
και δεν πα να 'ναι αυθαίρετος; Είναι ή όχι αναγνωρισμένη διεθνώς γλώσσα, όπως τώρα τα μεκαδονικά;
Αναφορά
Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Επισκέπτης [Moderator] 2 μήνες πριν in reply to Επισκέπτης
τα "μακεδονικά" δεν ειναι γλώσσα. Ολοι γνωρίζουμε πως ειναι κλοπιμαίο αποτέλεσμα. και πως απλά Βουλγάρικα είναι. Αυτό το γνωρίζουν και οι κόττες εκτός των σκοπιανών πτηνών, βεβαίως... βεβαίως..

Αναφορά
7 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Επισκέπτης [Moderator] 4 εβδομάδες πριν in reply to Επισκέπτης
Μα ακριβώς αυτό σας λέω κι εγώ. Μήπως δεν διαβάσατε το άρθρο στον σύνδεσμο; Ενώ τα "μακεδονικά" είναι βουλγαρική διάλεκτος, ο ΟΗΕ τα αναγνωρίζει επισήμως. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αλβανικά.
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει
*

Τηλέμαχος [Moderator] 2 μήνες πριν in reply to Επισκέπτης
Τι μας λέτε αγαπητέ "επισκέπτη"; Μακεδονική γλώσσα δεν υπάρχει.. Ή θέλετε να μας πείτε ότι οι Αλβανοί των Σκοπίων ασπάζονται και ομιλούν την ανύπαρκτη αυτή γλώσσα;
Αναφορά
6 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Maria [Moderator] 5 μήνες πριν
Synxaritiria twra ma8ame telika to poso Bastard einai oi Alvanoi hahaahah
Αναφορά
12 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Hellas [Moderator] 5 μήνες πριν
προς @armando,

Ποιο είναι το πρόβλημα σου δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά; και σε τι θα σε πείραζε δηλαδή να καταγέται ένα συντριπτικό πληθυσμιακό μέρος του λαού που ανήκεις (αν είσαι Αλβανός βεβαίως) απο τον Καύκασο; Μία χαρά είναι οι άνθρωποι εκεί και θα έπρεπε να ειναι τιμή σου να έλκεις την καταγωγή σου απο εκεί.. Ωστόσο κατηγορείς για εθνικιστές όσους ερευνούν την αλήθεια.. ενώ στην πραγματικότητα ο φρικο-ρατσιστής εισαι εσύ ο ίδιος...
Αναφορά
13 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Maria [Moderator] 5 μήνες πριν in reply to Hellas
Eisai filoalvanos? den exeis 8esei stin elladitsa pigene me tous mpastardous zilof8ones pou mono kako kanane stin ellada mipos 8eleis apodikseis & gegonota? exw arketa..giauto vgale to skasmo hli8ie ama den ksereis mi milas k o Admin exei 10000000% dikio se auta pou egrapse k Bravo tou gia tin anafora makarh na eixamai k alous tetious na sas anoigoune ta matia
Αναφορά
3 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Macedonia Hellenic Land [Moderator] 5 μήνες πριν in reply to Maria
Δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται; Αλβανοί, Σκοπιανοί , Τούρκοι , και όλοι οι ανιστόρητοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν την ιστορική αλήθεια, να ξαναγράφουν την Ιστορία κατά το δοκούν, να αρνούνται την πραγματικότητα. Μόλις βγει ένας Έλληνας ή φιλέλληνας και τους τρίψει την αλήθεια στα μούτρα, αυτή την αλήθεια που προσπαθούν να κρύψουν ή να ξεχάσουν, αυτόματα χαρακτηρίζεται εθνικιστής. Δεν θα τους περάσει όμως, όση λάσπη και να ρίξουν, η αλήθεια θα ξεπροβάλει και πάλι ολόλαμπρη.
Αναφορά
21 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Macedonia Hellenic Land [Moderator] 5 μήνες πριν
Εύγε! για την εξονυχιστική έρευνα και την εξαιρετική παρουσίαση. Καταπληκτική δουλειά!
Αναφορά
15 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

armando [Moderator] 5 μήνες πριν in reply to Macedonia Hellenic Land
nai nai ... kenuria ekdwsi historias ellada 2010 to 2011 tha perimenume allages o pos pada zwoa hahha i skopiani lene oti i albani prin 100 xronia irthane sthn albania ali malakes k ethnikistes k afti
Αναφορά
1 person liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Yian [Moderator] 5 μήνες πριν in reply to armando
armando ean diafwneis pes mas thn dikh sou ekdoxh, sthrixe thn se adiamfisvithtes istorikes phges na mathoume kai emeis, diaforetika phgaine gia propaganda sth FYROM kai gia douleia ekei.
Αναφορά
8 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Macedonia Hellenic Land [Moderator] 5 μήνες πριν in reply to armando
Όχι δα καινούρια έκδοση Ιστορίας. Ρίξε μια ματιά στις πηγές του άρθρου.. πιό παλιές δε γίνεται. Η διαστρέβλωση και παραχάραξη της ιστορίας είναι ίδιον άλλων λαών, όχι των Ελλήνων.
Αναφορά
16 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 5 μήνες πριν in reply to armando
Και το τι λένε οι σκοπιανοι δεν μας ενδιαφέρει.. Οι Αλβανοί στα Σκόπια ειναι πολλά πολλά χρόνια.. Απο την 1η χιλιετία μΧ υπάρχουν εκεί και τεκμηριωμένα..
Κάνοντας όμως όλα μια σάλτσα στο μυαλό σου "φίλε" armando" δεν κερδίζεις τίποτε.. Αν δεν σου αρέσουν οι βιβλιογράφιες του άρθρου, τι να κάνουμε; ΜΕΙΝΕ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ
Αναφορά
16 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Nike [Moderator] 5 μήνες πριν in reply to armando
Το ποιος ειναι ζώον φαίνεται, μα τι γράφω τώρα ε; υποτιμώ τα ζώα συγκρινοντας με κάτι σαν εσένα..

Τέλος πάντων διάβασε και κρίνε....

(Edited by a moderator)
Αναφορά
9 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Konstantinos Kanakis [Moderator] 5 μήνες πριν
Εύγε φίλε μου για αυτό το άρθρο !
Πλέον άμα θελουν ας πούν μαλακίες !
Αναφορά
17 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση
*

Νικόλας [Moderator] 5 μήνες πριν
Ό,τι πιο εμπεριστατωμένο και διαφωτιστικό έχει γραφτεί ποτέ για την καταγωγή των Αλβανών. Τα θερμά μου συγχαρητήρια!
Αναφορά
23 people liked this. Μου αρέσει Απάντηση Απάντηση

blog comments powered by Disqus
Δημοσίευση σχολίου