Google+

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Ελλάδα: Μια χρεοκοπημένη χώρα

Ελλάδα: Μια χρεοκοπημένη χώρα
του Ν.Γ.Δρόσου
Δημοσιεύθηκε: 00:55 - 17/12/10
Φίλτατοι, καλή σας ημέρα.

Εάν έτυχε να ξυπνήσετε σήμερα το πρωί έχοντας έστω και την παραμικρή αμφιβολία κατά πόσον θα χρεοκοπήσουμε ή όχι, μην κουράζεστε και κυρίως μη ματαιοπονείτε.

Η χώρα μας θα χρεοκοπήσει.

Για την ακρίβεια, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Και έχει χρεοκοπήσει, όχι επειδή το ελληνικό Δημόσιο εφαρμόζει μια άτυπη τακτική «παύσης πληρωμών» προς προμηθευτές ή επιχειρήσεις καθυστερώντας συστηματικά την επιστροφή ΦΠΑ ή την καταβολή νομίμων αμοιβών, αλλά ούτε επειδή οι φίλτατοι γερμανοί ακολουθούν μια πολιτική αποσάθρωσης της ευρωζώνης, στερώντας μας έτσι κάθε δυνατότητα προσφυγής στις διεθνείς αγορές, όπως καταδείχθηκε και στο χθεσινό Συμβούλιο Κορυφής, στις Βρυξέλες.

Η χώρα μας έχει χρεοκοπήσει επειδή είναι αυτή που είναι.

Επειδή η δημόσια διοίκησή της, οι δικαστικοί της, οι εκπαιδευτικοί της, οι εφοριακοί της, οι γιατροί της, τα στελέχη των υπουργείων και των ΔΕΚΟ, είναι αυτά που είναι.


Μοιραστείτε
το άρθρο LinkedIn Facebook Twitter Σχόλια 12
Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω
Η χώρα μας θα χρεοκοπήσει επειδή κάθε φορά που κατατίθεται ένα νομοσχέδιο, όπως αυτό για την εξυγίανση του ΟΣΕ ή των αστικών συγκοινωνιών, κλείνει το κέντρο της Αθήνας και άνθρωποι επιλέγουν να εκτονώσουν την οργή τους με ξυλοδαρμούς πολιτικών.

Η χώρα μας θα χρεοκοπήσει επειδή θέλει να κάνει τους μηχανοδηγούς νοσοκόμους και επειδή κρατά πιλότους στο σπίτι τους αμείβοντάς τους με χιλιάδες ευρώ.

Η χώρα μας θα χρεοκοπήσει επειδή οι πανεπιστημιακοί αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο, όταν και όποτε αυτός δεν τους αρέσει.

Η χώρα μας θα χρεοκοπήσει επειδή οι συνδικαλιστές της νομίζουν ότι οι ΔΕΚΟ στις οποίες εργάζονται τους ανήκουν και ότι αποτελούν τη δική τους προσωπική περιουσία και όχι εκείνην του ελληνικού λαού.

Η χώρα μας θα χρεοκοπήσει επειδή όποτε έρχονται άραβες ή ισραηλινοί ή ο οποιοσδήποτε άλλος να επενδύσει εδώ, εμείς τους διώχνουμε κακήν κακώς…

Η χώρα μας, πολύ απλά, θα χρεοκοπήσει.

Πώς είναι άραγε δυνατόν να ξεφύγει από τη χρεοκοπία όταν αδυνατεί να μαζέψει τους φόρους που η ίδια έχει βεβαιώσει ότι της οφείλουν, ή αδυνατεί να βρει εκείνους που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου και εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν;

Πολύ περισσότερο, πώς είναι δυνατόν να ξεφύγει από τη χρεοκοπία όταν τακτικά επιβραβεύει τους φοροδιαφεύγοντες, μέσω μέτρων όπως η περαίωση;

Πώς είναι δυνατόν να σταθεί αυτή η χώρα, όταν έχει από μόνη της διαλυθεί;

Πώς είναι δυνατόν να συνεχίσει να υπάρχει, όταν δημόσιοι υπάλληλοι ή εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ αρνούνται να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους επειδή υπέστησαν μια μείωση αποδοχών ή επιδομάτων;

Ο κατάλογος φίλτατοι, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η χώρα μας έχει τη χρεοκοπία στο «τσεπάκι» είναι μακρύς και γνωστός στους πάντες.

Μπορεί οι πολιτικοί να μας οδήγησαν εδώ, τους «βοηθήσαμε» όμως και εμείς.

Τους βοήθησε μια κοινωνία που ανέχτηκε όσα έβλεπε να συμβαίνουν γύρω της, είτε γιατί την συνέφεραν είτε επειδή δεν είχε τον καιρό ή την διάθεση να αντιδράσει.

Εάν δεν υπάρξει πραγματική κοινωνική αφύπνιση και εάν δεν πούμε όλοι μας ένα συλλογικό «όχι» στη διαφθορά κάθε είδους που εξακολουθεί να μαστίζει τον τόπο μας, η χρεοκοπία και όσα αυτή συνεπάγεται, είναι βεβαία.

Εάν δεν «βάλουμε πλάτη» και αν δεν «σηκώσουμε τα μανίκια», όσα συμβαίνουν σήμερα θα θυμίζουν τότε…. «παιδική χαρά».


* Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον αρθρογράφο; Τι γνώμη έχετε;

To Εuro2day.gr ενθαρρύνει το διάλογο και την έκφραση απόψεων από τους αναγνώστες . Σχολιάστε το άρθρο και πείτε την άποψη σας δημόσια για όσα συμβαίνουν και μας αφορούν όλους. Αν θεωρείτε το άρθρο σημαντικό διαδώστε το με τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης.Το σχόλιο σας καταχωρήθηκε με επιτυχία. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.
Το σχόλιο θα εμφανιστεί στα επόμενα 2-5 λεπτά.

ΜΑΤΘΑΙΟΣ (16:05 - 18/12/10)

κ. Δρόσο καλά τα λέτε αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα που σας διαφεύγει ή δεν θέλετε να το θίξετε.

Ολοι οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν και κυβερνούν, είναι Έλληνες υποίκοοι, οι περισσότεροι γεννήθηκαν και σπούδασαν στην Ελλάδα, πιθανώς ακολουθούν τις συνήθειες των γονιών τους για να <βουλευτούν> και να βολευτούν, είναι δηλαδή κάποιοι από εμάς, τους φίλους, τους συγγενείς, τους γείτονες κ.τ.λ .

Εμείς τους ψηφίζουμε εμείς τους δύνουμε δύναμη με τα ρουσφέτια που ζητάμε, και μετά παραπονιόμαστε. Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη, ας τον φτύσουμε και μετά να τον σπάσουμε για να ξεκινήσει κατι καινούργιο.
Delim (10:51 - 18/12/10)
Εξαιρετικο αρθρο τα λετε με το ονομα τους ετσι ακριβως εχουμε καταντησει.
no comment (23:07 - 17/12/10)
Δεν βλέπω και δεν έχω την αίσθηση ότι θα δούμε καμία αλλαγή προς το καλύτερο.
Το ίδιο το κράτος είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης στον εαυτό του (sic).

Η τεράστια επιχειρηματική και μοναδική παγκοσμίως επιτυχία, να καταντάς μονοπωλιακές ΔΕΚΟ ελλειμματικές (βλέπε ΔΕΗ κλπ κλπ), τα λέει όλα.

Ο Νίκος τα λέει και τα γράφει, αλλά φαίνεται πως η ευαγγελική ρήση ‘Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω ' δεν ισχύει για τους κυβερνώντες ....

Το ζήτημα είναι πως ο σοφός λαός έχει μία παροιμία που ταιριάζει γάντι στην όλη κατάσταση, ‘όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος’.

Με τις υγείες μας!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΙΛΛΙΝΗΣ (20:28 - 17/12/10)
Συμφωνώ απολύτως.
demon (18:13 - 17/12/10)
Συμφωνώ με τον taras κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή μήπως και μαζευτούν οι υπόλοιποι
ΒΛΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (17:44 - 17/12/10)

κριμα αλλα ειναι η αληθεια αυτη, ετσι ακριβως, με βρισκει συμφωνο
taras (14:37 - 17/12/10)
Μπορεί να μας τσάκισε με τα κεφαλαια ο Φαυλος αλλα καλά τα λέει σε πολλα. Το χειρότερο που γεμίζει οργή τον απλό πολίτη είναι ότι κανένας κερατάς δεν πάει φυλακή για όσα έγιναν.

Κάνουν ενα σοβαρό λαθος οι πολιτικοί γίνονται έτσι ΟΛΟΙ συνένοχοι. Και κινδυνεύουν απο φαινόμενα τύπου Χατζηδάκη.

Αμα αγριέψει ο όχλος τη βάψανε αυτοι αλλα και η χωρα θα έχει πρόβλημα.

Καποιοι λοιπον ΠΡΕΠΕΙ να πανε φυλακη.
Φουφουτος (14:21 - 17/12/10)
Μμμμ... απαισιόδοξο σε βλέπω κ. Νίκο. Αλλά δίκιο έχεις βασικα . Μπάχαλο γίναμε και δε μπορούμε τώρα να το παρουμε αλλιώς. Παιδική χαρά είμαστε εδώ και χρόνια. Τώρα έσκασε μυτη ο παιδονόμος και μετά έρχεται ο μπόγιας να μαζέχει τα αδέσποτα για ευθανασία
knasos (12:35 - 17/12/10)
Συμφωνώ και επαυξάνω.

Η, κλασσική πλέον, ρήση του Θεόδωρου Πάγκαλου αν και άκρως υπερβολική περιέχει δόση αλήθειας. Για κάθε δημόσιο υπάλληλο που διορίστηκε ρουσφετικά και στην ουσία βαραίνει, αντί να βοηθάει τον δημόσιο τομέα τον οποίο υποτίθεται υπηρετεί, και κλείνει τον δρόμο υπάρχουν άλλοι δέκα ιδιωτικοί υπάλληλοι που αναγκάζονται ή να δουλεύουν και 10 και 12 ώρες την ημέρα ή να περάσουν το κατώφλι της εξόδου προς αναζήτηση νέας, το πιθανότερο με διάθεση μεγαλύτερης εκμετάλλευσης.

Και δυστυχώς η ίδια κατάσταση που επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια επικρατεί και χαμηλά, στους θύλακες που θα δώσουν τους αυριανούς πολιτικούς/γιατρούς/αργόμισθους δημοσίους υπαλλήλους, την παιδεία.
nik/salonik .. (11:46 - 17/12/10)

κ.Δρόσο πολύ ωραίο το άρθρο σου.

Όχι μόνο συμφωνώ αλλά και επαυξάνω και θάθελα να δώ αυτόν τον μισητό εργαζόμενο πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο ,που όταν μιλά μου προκαλεί φόβο το απειλητικό του ύφος.

Από πού ο κύριος αυτός αντλεί τέτοιο θάρρος και θράσος; Ακόμη δεν κατάλαβε ότι μεγάλο μερίδιο στα αίτια της χρεωκοπίας αυτής της χώρας έχουν και οι εργατοπατέρες με τις τεράστιες απολαβές τους;

Είναι ανεξήγητο, δεν μπορεί κάποιους κρατά ομήρους από την κυβέρνηση Η απότους διοικούντες την ΔΕΗ ο αγριάνθρωπος αυτός.
Σπύρος Παγιάντης (11:38 - 17/12/10)
Φαύλε, είχες όραμα;
ΦΑΥΛΟΣ (09:45 - 17/12/10)

ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ, Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, Η ΑΔΙΑΦΑΝΙΑ,ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ 2 ΕΝΑΛΑΣΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ(ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ) ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.


ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ
Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,
Η ΑΝΟΧΗ (ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ) ΠΟΙΚΙΛΩΝΥΜΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΠΟΥ ΕΑΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΦΘΑΝΕ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ η ΕΑΝ ΜΑΤΩΝΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΙΛΕΙΣ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΓΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ 2 ΦΥΛΑΚΕΣ,


ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΟΗ ΨΕΥΔΗ ΠΟΥ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΗ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.


ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ,ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΙΝΑ...

Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΚΡΗΞΗ ΘΑ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΜΑΚΑΡΙΑ ΒΟΛΗ ΠΟΛΛΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ(ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ).


ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑ, ΓΙΑ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ
ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ
ΤΑ ΑΠΟΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ,ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ,ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ (ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ.


ΦΑΥΛΟΣ
Δημοσίευση σχολίου