Google+

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

Μεσσαπία…Μπαζώτης και Μπιρμπίλη

δευτέρα, 19 ιουλίου 2010

Μεσσαπία…Μπαζώτης και Μπιρμπίλη…μια εξασθενής συμμαχία…[με τις "ευλογίες" του ΥΠΕΚΑ και του ΙΓΜΕ?]

Από το "Yannis Zabetakis"
η Υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη έκανεάλλη μία πολιτική κωλοτούμπατην Παρασκευή στη Βουλή…
Η κ. Περλεπέ (βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ) την ρώτησε για το νερό της Μεσσαπίας και εκείνη [Τίνα] αντί να πάρει θέση ανάλογη με αυτή του Ειδικού της Γραμματέα για τα Νερά (Καθ. στο ΕΜΠ, Ανδρέα Ανδρεαδάκη πουείχε δηλώσει στις 8.2.2010 στα Οινόφυτα ότι η Ελλάδα θα κινηθεί με οδηγό την Καλιφόρνια στο θέμα του ορίου του Cr(VI) στο πόσιμο νερό, δηλ. τα 0.06 μg/l, η Τίνα ξέχασε πολλά επιστημονικά δεδομένα και μπέρδεψε τις βούρτσες με τις βούλες
Τι εξασθενές, τι τρισθενές μας είπε με λίγα λόγια η Υπουργός της Πράσινης Αναπτύξεως…
Αλλά, δεν το...

βάζουμε κάτω…αν η Τίνα αγνοεί τα βασικά [ με όποιο σύμβουλο (καθ. ΕΜΠ- Ν.Π.Ι.Δ. κλπ) καθίσεις...τέτοια γράμματα θα μάθεις, Τίνα μου], εμείς δεν τα αγνοούμε και συνεχίζουμε τον Αγώνα τον Καλό! Μέχρι την πλήρη Δικαίωση! Μέχρι να έρθει καθαρό νερό στη Μεσσαπία και ο Μπαζώτης (πρώην στέλεχος του ΔΣ της Λάρκο) να μπει στο Χρονοντούλαπο της Ιστορίας…
Μια απορία μόνο προς την Τίνα…αν ήσουν αιρετή…θα είχες τις ίδιες “ευαισθησίες” ???
οεο
Γιάννης Ζαμπετάκης
Επικ. Καθ. Χημείας Τροφίμων και Lead Auditor, EKΠΑ
Υποψ. Βουλευτής Ευβοίας με τους Ο.Π.
Υ.Γ. Ακολουθούν 2 δελτία τύπου της Γαίας.
1. προς ΥΠΕΚΑ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ
Σε ερώτηση της βουλευτού κας Κατ. Περλεπέ, σχετικά με το πρόβλημα των υψηλών τιμών εξασθενούς χρωμίου στο νερό του Δήμου Μεσσαπίων και τις προοπτικές αντιμετώπισής του, η Υπουργός ΠΕΚΑ, απαντώντας με περισσές αοριστολογίες και ανακρίβειες, ανέφερε και το εξής ανήκουστο: Eίναι πάρα πολύ δύσκολο να το ξεχωρίσουμε(το ολικό χρώμιο) από το εξασθενές”.
Με τη σκανδαλώδη τούτη δήλωσή της και τοποθέτηση, η κα Μπιρμπίλη καταφέρνει τα εξής:
α) Εξομοιώνει το ολικό με το εξασθενές χρώμιο, ανατρέποντας όλα τα επιστημονικά δεδομένα σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.
β) Τορπιλίζει τον αγώνα των φορέων και πολιτών της Μεσσαπίας για καθαρό και ασφαλές νερό, απαλλαγμένο από εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα, που το καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
γ) Προσβάλλει και καταπατά την πρόσφατη δικαστική απόφαση (1158/30-6-2010), η οποία ορίζει τα 2 μg/lt ως ανώτατο επιτρεπτό όριο περιεκτικότητας εξασθενούς χρωμίου στο νερό, ανεξαρτήτως της τιμής του ολικού χρωμίου.
δ) Αυτοαναιρείται και ακυρώνει την ΚΥΑ 20488(ΦΕΚ 747Β/31-5-2010), που συνυπέγραψε με άλλους τέσσερις συναρμόδιους υπουργούς, σύμφωνα με την οποία γίνεται διαχωρισμός του εξασθενούς από το ολικό χρώμιο για το νερό του Ασωπού και επιβάλλονται ως ανώτατο επιτρεπτό όριο εξασθενούς χρωμίου τα 3 μg/lt.
ε) Παρέχει άλλοθι στον ήδη καταδικασμένο (με επιβολή ασφαλιστικών μέτρων) Δήμαρχο Μεσσαπίων, ο οποίος επιμένει να παρέχει τοξινωμένο νερό στους δημότες, αδιαφορώντας για τις αυξημένες τιμές εξασθενούς χρωμίου και τις συνέπειες στην υγεία των δημοτών.
Με την ευκαιρία, ας έχει υπόψη της η κ. Μπιρμπίλη ότι, αμέσως μετά την απάντησή της στην ερώτηση της κας Περλεπέ, ο Δήμος Μεσσαπίων εξέδωσε μια τραγελαφική πανηγυρική ανακοίνωση, όπου αναφέρεται κατ’ αρχήν ότι ” Μεγαλύτερη δικαίωση δεν θα μπορούσε να έρθει για τον Δήμαρχο Μεσσαπίων κ. Αντώνη Μπαζώτη” και, αφού αποδίδονται ακολούθως δημόσιες ευχαριστίες στην κα Περλεπέ “για τις προσπάθειές της” (!), γίνεται και πάλι η γνωστή αξιοθρήνητη απόπειρα κατασυκοφάντησης και σπίλωσης της τιμής όσων αγωνίζονται για καθαρό νερό στη Μεσσαπία, με την κατηγορία ότι κινούνται από ίδιον όφελος και διασπείρουν τάχα το φόβο στο λαό!
Βεβαίως, τα συγκεκριμένα λόγια της κας Μπιρμπίλη δεν έχουν καμία θεσμική αξία, αλλά από την άλλη είναι αδιανόητο να εκστομίζονται ανακρίβειες με τόση ευκολία από μία υπουργό για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως η υγεία των πολιτών. Κι ενώ η ίδια λέει ότι “Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε για ακατάλληλο πόσιμο νερό, γιατί παίζουμε με κάτι πάρα πολύ ευαίσθητο το οποίο αφορά όλους μας και αυτό είναι η δημόσια υγεία”, δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτός που παίζει στην προκειμένη περίπτωση με τη δημόσια υγεία είναι η ίδια, η οποία δεν διακρίνει το εξασθενές χρώμιο από το ολικό.
Αν τελικά δεν πρόκειται για γκάφα ολκής της Υπουργού ΠΕΚΑ, αν δεν πρόκειται απλώς για άγνοια και ανευθυνότητα, τότε λογικά πρόκειται περί ψευδούς πληροφόρησης, παραπλάνησης και εξαπάτησης των πολιτών, με ηθική αυτουργία στην πρόκληση ανεπανόρθωτων βλαβών στην υγεία τους.
Η κα Μπιρμπίλη, ως εκ τούτου, οφείλει άμεσα να δώσει διευκρινίσεις για την τοποθέτησή της και σαφείς εξηγήσεις στους κατοίκους της τοξινωμένης Μεσσαπίας, αλλά και στον ελληνικό λαό γενικότερα.
και
2. προς Μπαζώτη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ “Η ΓΑΙΑ”
Απάντηση στην Ανακοίνωση-θριαμβολογία του Δημάρχου Μεσσαπίων
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΖΩΤΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ
Είναι αδιανόητο αλλά και ανήθικο, όταν οι κάτοικοι της Μεσσαπίας είμαστε αναγκασμένοι να καταναλώνουμε νερό με εξασθενές χρώμιο, η Δημοτική αρχή να πανηγυρίζει και να θριαμβολογεί, διότι ήρθε τάχα η μεγαλύτερη δικαίωση για τον Δήμαρχο προσωπικά! Δεν είναι σε θέση, δυστυχώς, ούτε ο Δήμαρχος ούτε οι περί αυτόν να αντιληφθούν ότι η πραγματική δικαίωση για μια Δημοτική αρχή είναι το καλό των δημοτών και στην προκειμένη περίπτωση καλό είναι μόνο η εξασφάλιση και παροχή υγιεινού πόσιμου νερού.
Ας αναλογιστεί ο καθένας τώρα πια ότι, αν ο Σύλλογός μας δεν είχε αποκαλύψει την τοξική ρύπανση του νερού, θα συνεχίζαμε να πίναμε εν αγνοία μας κι εμείς και τα παιδιά μας το ακατάλληλο και επικίνδυνο νερό του δικτύου ύδρευσης.
Εδώ και ενάμισι χρόνο, είχαμε αρχίσει να ενημερώνουμε για το πρόβλημα και αμέτρητες φορές προειδοποιήσαμε την τοπική αυτοδιοίκηση για τις συνέπειες. Αν μας άκουγαν αντί να μας κατηγορούν, αν έδειχναν σύνεση αντί να μας πολεμούν, αν έκαναν έστω κάποιες στοιχειώδεις ενέργειες αντί να αδιαφορούν, τώρα δεν θα βρισκόμασταν μπροστά στο σημερινό αδιέξοδο και την απελπισία.
Κατά τα αλλά, ο Δήμαρχος Μεσσαπίων ανακοινώνει στο λαό ότι ήρθε η μεγαλύτερη δικαίωση γι’ αυτόν! Με έκπληξη διαβάσαμε την τραγελαφική Ανακοίνωση, όπου αποδίδονται μάλιστα και δημόσιες ευχαριστίες στη βουλευτή κυρία Περλεπέ, επειδή χάρη στην ερώτησή της για το πρόβλημα του νερού της Μεσσαπίας, η κυρία Μπιρμπίλη στην απάντησή της είπε κάτι αντικειμενικά ανακριβές και συγκεκριμένα ότι “είναι πάρα πολύ δύσκολο να το ξεχωρίσουμε (το ολικό χρώμιο) από το εξασθενές”.
Βέβαια, είπε κι άλλα πολλά η Υπουργός, τα οποία αποσιωπούνται στην Ανακοίνωση του Δήμου Μεσσαπίων, όπως για παράδειγμα ότι στη Μεσσαπία υπάρχει όντως μεγάλο πρόβλημα τοξικής ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα και για το λόγο τούτο γίνονται προσπάθειες από το Υπουργείο σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την εξεύρεση λύσης, ώστε να εξασφαλιστεί η παροχή υγιεινού νερού στους κατοίκους της περιοχής.
Πέρα από αυτά, όμως, είναι φανερό πλέον πως ο Δήμαρχος έχει υπερβολικά αδύνατη μνήμη (αν δεν την έχει απολέσει εντελώς), αφού ξέχασε κιόλας την Κοινή Υπουργική Απόφαση 20488 (ΦΕΚ 747Β/31-5-2010), με την οποία ορίζονται τα 3 μg/lt ως ανώτερη επιτρεπτή τιμή ανίχνευσης εξασθενούς χρωμίου στον Ασωπό, στα επιφανειακά ύδατα δηλαδή. Ξέχασε επίσης και την απόφαση 1158/30-6-2010 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας, με την οποία του επιβλήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα, ώστε η περιεκτικότητα σε εξασθενές χρώμιο του παρεχόμενου από το δίκτυο ύδρευσης νερού να μην υπερβαίνει τα 2 μg/lt. Αλλά ξέχασε ακόμα και το εξώδικο που μόλις πριν λίγες μέρες απέστειλε στην Υπουργό ΠΕΚΑ, όπου ο ίδιος αναφέρει ότι το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό είναι καρκινογόνο, χρησιμοποιώντας μάλιστα στοιχεία από τις τοποθετήσεις μας, τα οποία χλεύαζε τόσο καιρό.
Ωστόσο, δεν αξίζει να ασχολούμαστε άλλο με τη θλιβερή και γνωστή πια σε όλους αναξιοπιστία του Δημάρχου και της Δημοτικής πλειοψηφίας, μα ούτε και με τις συκοφαντίες, τις λάσπες και τις απειλές που εκτοξεύουν κάθε τόσο εναντίον μας.
Κι ενώ, λοιπόν, ο κ. Μπαζώτης διαλαλεί την κατά φαντασία δικαίωσή του, εμείς συνεχίζουμε ανυποχώρητοι τον τίμιο αγώνα, μέχρι να ξανατρέξει καθαρό και ασφαλές νερό από τις βρύσες μας. Τότε θα έχουμε το δικαίωμα όλοι μαζί να λέμε και να το φωνάζουμε ότι επιτέλους δικαιώθηκε ο Λαός της Μεσσαπίας!
- Μήπως διαφωνείτε, κκ. Δημοτικοί μας άρχοντες;
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου